Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayern razbio Dortmund uz hat-trick Harry Kanea

Čekalo se sve do 11. kola njemačke Bundeslige da bi se dočekao Der Klassiker, jedan od najvećih njemačkih derbija između Borussije Dortmund i münchenskog Bayerna. Za razliku od nekih prošlih sezona gdje su ove dvije momčadi često bile prva odnosno druga na ljestvici, ovaj je put Bayern na Signal Iduna Park doputovao kao drugoplasirana momčad bez ijednog ligaškog poraza, no nakon šokantnog kup-ispadanja od niželigaša Saarbrückena. Dortmund je pak u utakmicu ušao kao također neporažena, ali ipak četvrtoplasirana ekipa lige sa samo dva boda manje od bavarskog giganta.

Uraganski Bayern u kratkom je roku riješio susret u svoju korist! Već u 4. minuti Dayot Upamecano našao se potpuno usamljen u Dortmundovom petercu nakon kornera Leroya Sanéa s desne strane, te glavom lakoćom pospremio loptu u mrežu za 0:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo pet minuta kasnije Bavarci su fenomenalno povukli kontranapad preko Leona Goretzke koji je pretrčao više od polovice terena s loptom u nogama. Proigrao je potom Sanéa u kazneni prostor, a ovaj upisuje drugu asistenciju i dodaje usamljenog Harryju Kaneu koji iz blizine zabija za 0:2. Na semaforu je tada stajalo vrijeme od 8 minuta i 18 sekundi, a bilo je to najbrže vodstvo s dva razlike u povijesti derbija nakon 13.4.2008. kada su momci iz Münchena do tog rezultata stigli nakon 7 minuta i 37 sekundi.

Pokušao je izmjenama u drugom poluvremenu Edin Terzić probuditi svoju momčad i potencijalno uloviti povratak u utakmicu, i zaista je Dortmund preuzeo terensku incijativu, no do pogotka nisu stigli. Dapače, Bayern je u 72. minuti zabio i treći! Bila je to školska i, iz Dortmundovog aspekta prelako izvedena akcija. Kingsleyju Comanu se nakon duplog pasa otvorilo obilje prostora na desnoj strani, a on je nakon okomitog trka poslužio usamljenog Kanea koji iz izgledne pozicije zabija svoj drugi pogodak večeri.

Nije to bio kraj muka za domaće navijače, jer u sudačkoj nadoknadi je Bayern dodao i četvrti gol. Baš je bivši Bayernovac u redovima Dortmunda Niklas Süle krivo dodao iz zadnje linije. Loptu je presjekao Aleksandar Pavlović i pravovremeno proigrao Kanea koji u sučeljavanju s vratarom ne griješi i zabija svoj hat-trick!

Komentari

Povezano