Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayern svladao Herthu te preuzeo vrh Bundeslige

Popodnevni termin od 15:30 je bio rezerviran za susret između Bayerna i Herthe Berlin. Jedna i druga momčad su ušli u ovu utakmicu u lošoj formi: domaćini su bez pobjede u posljednje tri susreta dok Hertha ima tri poraza u nizu. Nakon što je u petak Borussia Dortmund remizirala, izabranici Thomasa Tuchela su se nadali da eventualnom pobjedom mogu ponovno zauzeti vodeću poziciju na ljestvici.

Prvo poluvrijeme se praktički igralo na jedan gol. Bayern je u potpunosti dominirao susretom te je pravo čudo kako domaćini nisu postigli pogodak.  Bayern je u prvih 45 minuta imao čak 79% posjeda lopte te su uputili 14 udaraca. Nizale su se šanse pred golom Herthe, ali većina udaraca igrača Bayerna nisu pogodili ni okvir gola. Najbolje prilike u prvom dijelu su bile u sudačkoj nadoknadi, ali Gnabryjev udarac je završio u bloku dok je Maneov udarac glavom nije bio precizan. S druge strane, Hertha je uputila samo jedan udarac u prvom dijelu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme je nastavilo u istom tonu kako je i prvo završilo. Domaćini su nastavili pritiskati te su u 69. minuti došli do vodećeg pogotka. Kimmich je ubacio loptu te je Gnabry glavom zabio za 1:0. Ovo je bio 10. ligaški gol sezone za njemačkog napadača. U 79. minuti Kimmich ponovno uspisuje asitenciju. Ovog puta je strijelac bio Coman koji iz blizine pogađa za 2:0. Joshua Kimmich je danas došao do 5 i 6 asistencije u ligi ove sezone. Veznjak Bayerna je u potpunosti dominirao susretom; Kimmich je uz dvije asistencije imao čak 11 ključnih dodavanja, 109 točnih dodavanja sveukupno uz točnost od 91.6% te 140 dodira s loptom. Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić je odigrao posljednjih 15 minuta kada je ušao umjesto Mazraouija.

Domaćini su na kraju zasluženo slavili u susretu u kojem su imali čak 26 udaraca dok je Hertha imala samo 2. Bayern je s ovom pobjedom zauzeo prvo mjesto u ligi. 4 kola prije kraja, „Bavarci“ imaju bod prednosti nad drugoplasiranom Borussiom Dortmund te 6 bodova ispred Union Berlina i Freiburga. Hertha nakon ovog poraza ostaje na 22 boda te je posljednja momčad prvenstva.

Komentari

Povezano