Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayern upisao novi poraz; svladao ih Bochum

Treći uzastopni, a drugi prvenstveni poraz doživjeli su nogometaši minhenskog Bayerna, koji su večeras u 22. kolu Bundeslige poraženi na gostovanju u Bochumu. Bio je to 81. međusobni dvoboj ovih dvaju momčadi te tek 11. pobjeda večerašnjih domaćina.

Bavarci su poveli u 14. minuti pogotkom Jamala Musiale, a u 28. smo vidjeli prvi prekid, kada su upravo njihovi navijači uslijed prosvjeda zbog dopuštenja ulaska investitora u klubove teniskim lopticama zasuli travnjak Vonovia Ruhrstadiona. Čim se igra nastavila domaćini su izjednačili, a strijelac je iz kontranapada bio Japanac Takuma Asano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do poluvremena su nogometaši Bochuma stigli do potpunog preokreta. Udarac iz kuta s desne strane izveo je Kevin Stöger, a glavom loptu u mrežu poslao Keven Schlotterbeck. Novi prekid vidjeli smo nakon desetak minuta igre u drugom poluvremenu. Razlog je bio isti, ali teniskih loptica je bilo više te je sudac igrače poslao u svlačionicu.

Poslije 20-ak minuta prekida igra se nastavila, a domaćini u 85. dolaze do povećanja vodstva. Po udarcu iz kuta Dayot Upamecano je uvalio lakat u glavu Schlotterbecka, pocrvenio i dao domaćinima kazneni udarac, kojeg je za 3:1 realizirao Stöger. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Harry Kane je pogodio za 3:2, a do kraja susreta mreže se više nisu tresle unatoč po dvije sjajne prilike oba sastava.

Bio je to 25. bundesligaški pogodak sjajnog Engleza, a za to su mu trebale 22 utakmice, čime je postao najbrži igrač u povijesti Bundeslige koji je stigao do te brojke pogodaka.

Ovim porazom Bayern zaostaje osam bodova za vodećim Bayerom, dok Bochum ovim trobodom odlazi na velikih devet bodova prednosti od zone ispadanja.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano