Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayern uz dva gola Kanea izbacio Lazio

Nogometaši Lazija su večeras na Allianz Arenu donijeli minimalnu prednost od 1:0 iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna. Nije im to bilo dovoljno jer su Bavarci u uzvratu slavili s 3:0 i tako lagano izborili četvrtfinale.

Bavarci su od početka preuzeli kontrolu utakmice te su poslije samo 25 minuta igre uputili već 10 udaraca, no samo su dva išla u okvir gola. Najbolju šansu u tom intervalu su imali u 14. minuti kada je udarac Jamala Musiale obranio Ivan Provedel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lazio je svoju prvu priliku dočekao u 37. minuti, a ona je bila zaista velika. Nakon što centaršut s lijeve strane Matthijs De Ligt nije uspio izbaciti glavom već ju je samo praktički propustio za Ciru Immobilea, talijanski centarfor iz blizine udarcem glavom promašuje okvir gola.

Kazna je uslijedila samo minutu kasnije. Aleksandar Pavlović je s lijeve strane ubacio dijagonalnu loptu za Thomasa Mullera koji ju glavom vraća za Raphaela Guerreira, no njegov udarac je bio dovoljno dobar da je došao do Harryja Kanea koji onda glavom matira Provedela za vodstvo Bayerna od 1:0.

U 40. minuti ponovno Bayern ima sjajnu šansu, ali udarac Musiale s 8-9 metara odlazi pokraj vrata. Kada se činilo da će se na predah otići s 1:0, Bayern je u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela udvostručio prednost. Poslije kornera s lijeve strane, lopta je došla do Erica Diera čiji udarac kao naručen dolazi na glavu Thomasa Mullera koji iz blizine zabija za 2:0.

Bio je to njegov 54. pogodak u Ligi prvaka, a pritom je postao i najstariji Bayernov strijelac u utakmici knockout faze Lige prvaka od Claudia Pizarra iz 2013. godine.

Pobjeda je osigurana u 66. minuti. Leroy Sane je prošao po lijevoj strani, izvukao se za šut lijevom nogom koji mu je obranio Provedel, ali na odbijancu je Kane koji zabija u prazan gol za velikih 3:0. Bio je to njegov 27. pogodak u Ligi prvaka pa je Wayne Rooney ostao jedini Englez koji ima više golova od njega s 30.

Pet minuta kasnije je Muller izbio sam pred Provedela, ali vratar Lazia uz pomoć vratnice brani taj pokušaj. Do kraja utakmice nismo vidjeli više uzbudljivosti, svima je bilo jasno da Rimljani neće moći preokrenuti rezultat pa je Bayern na kraju slavio s ukupnih 3:1 za prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.

Za kraj moramo istaknuti i to da je Manuel Neuer upisao 57. “clean sheet” u Ligi prvaka čime se izjednačio s Ikerom Casillasom na prvom mjestu ljestvice. Nijemac je do te brojke stigao u 136 utakmica, a Španjolac u 177.

Komentari

Povezano