Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayern uz sitne poteškoće svladao Manchester United

Najatraktivniju utakmicu večeri odigrali su u Münchenu na Allianz Areni Bayern i Manchester United. Bayern je ovaj susret dočekao u puno boljoj atmosferi od gostiju iz Manchestera te se očekivala njihova rutinska pobjeda. U čudnoj utakmici Bayern je dominirao, ali su na kraju slavili samo jedan razlike, 4:3.

Već u četvrtoj minuti Manchester United propustio je sjajnu priliku za rano vodstvo. Christian Eriksen se našao u sjajnoj poziciji, ali je njegov udarac obranio Sven Ullreich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije vatrenog otvaranja uslijedilo je puno ničega što se promijenilo u 28. minuti. Harry Kane je odigrao dupli pas s Leroyjom Saneom koji probija Andrea Onanu s ruba kaznenog prostora. Kamerunac je morao bolje reagirati.

Četiri minute kasnije na semaforu je stajalo 2:0. Jamal Musiala je fantastično prošao kroz obranu gostiju i vratio povratnu za Sergea Gnabryja koji udvostručuje vodstvo. S tim rezultatom se i otišlo na predah.

Drugi dio nije mogao bolje krenuti za United koji je već u 49. minuti smanjio zaostatak. Nakon lijepe akcije Marcus Rashford je vratio loptu za Rasmusa Højlunda koji je nekako ugurao loptu u mrežu za svoj prvijenac u dresu Uniteda.

Nije dugo trajala nada Uniteda jer je već četiri minute kasnije ponovno bilo dva razlike. Dayot Upamecano je pogodio Eriksena u ruku te je sudac Nyberg nakon VAR provjere pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Harry Kane koji je neobranjivo pogodio u donji desni kut.

Mogao je Bayern dotući goste iz Manchestera u 56. minuti. Ponovno je Musiala poslao sjajnu loptu za Sanea koji ovoga puta trese stativu. Musiala je nekoliko minuta kasnije još jednom napravio nered u obrani gostiju. Dao je loptu za Kanea čiji je udarac uspio obraniti Onana.

Još nekoliko prilika za 4:1 propustio je Bayern u nastavku utakmice. Najviše se ističu sjajne obrane Onane kod udaraca Erica Maxima Choupo-Motinga i Kingsleyja Comana.

Kazna za silne promašaje došla je u 88. minuti. Nakon velike gužve Casemiro je znalački s poda uspio ugurati loptu u mrežu za napetu završnicu.

Slično kao početkom drugog dijela, Bayern je nakon primljenog gola brzo zabio za prednost od dva razlike. Mathys Tel je lijepo primio dodavanje od Joshue Kimmicha i probio Onanu za 4:2.

Ludu utakmicu začinio je još jednim golom Casemiro. Nakon oštrog ubačaja Brune Fernandesa, Casemiro je podmetnuo svoju glavu i zabio za konačnih 4:3.

Uspio je tako Bayern ipak rutinski svladati Manchester United. S obzirom na viđeno, moglo je to biti i uvjerljivije, ali neće to previše pogoditi igrače Bayerna. United je uspio zabiti tri gola, ali su pokazali kako su daleko od razine igre Bayerna.

Komentari

Povezano