Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Beaugrand osvojila prvo povijesno zlato u triatlonu za Francusku

Prvo finale petog dana natjecanja na Olimpijskim igrama je bilo ono u ženskom triatlonu. Nakon velikih problema sa zagađenjem rijeke Seine, ipak je odlučeno kako će i ženski i muški triatlon biti održani danas.

Nakon plivanja na 1.5 kilometara, uvjerljivo vodeća je bila braniteljica naslova olimpijske prvakinje Flora Duffy s Bermude. Ona je tu dionicu preplivala za 22.05 minuta, devet sekundi brže od Talijanke Biance Seregni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedilo je 40 kilometara vožnje biciklom poslije koje je vodeća bila Švicarka Julie Derron, no odmah iza nje na manje od dvije sekunde su se smjestile Emma Lombardi, Maya Kingma, Taylor Spivey, spomenuta Duffy, Beth Potter, Zsanett Kuttor-Bragmayer i Cassandre Beaugrand, aktualna svjetska prvakinja.

Uzbudljivu utrku je odlučilo trčanje na 10 kilometara, a na polovici od 5 kilometara se izdvojila četvorka – Derron, Potter, Lombardi i Beaugrand koje su pobjegle ostatku skupine na preko 20 sekundi. Kilometar i pol prije kraja se Francuskinja Beaugrand počela odvajati od preostale tri triatlonke te ju one više nisu mogle dostići.

Cassandra Beaugrand je u konačnici s vremenom 1:54:55 došla do prve povijesne zlatne olimpijske medalje za francuski triatlon, dok je šest sekundi iza sebe ostavila srebrnu Julie Derron te 15 sekundi brončanu Beth Potter.

Komentari

Povezano