Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poljska preko jedanaesteraca izbacila Wales te izborila EURO

Nakon što su ranije danas Gruzija i Ukrajina izborile Europsko prvenstvo, isto je napravila i Poljska. Nakon 0:0 poslije 120 minuta igre, Poljaci su boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali Wales i tako postali posljednji sudionik Eura.

Utakmica nije obilovala prigodama, a Wales je u regularnom dijelu susreta bio nešto bolji. U 17. minuti, Ben Davies imao je odličnu prigodu glavom nakon kornera, no loptu je poslao preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga prava prigoda za domaćine stigla je u 49. minuti. Napadač Kieffer Moore odlično je pucao glavom, ali poljski vratar Wojciech Szczesny još boljom obranom zaustavio je njegov pokušaj.

I to je bilo više-manje to u regularnom dijelu susreta. Wales je imao svoje dvije prigode, dok su Poljaci pokušavali s udarcima iz daljine. Shodno tomu, utakmica je otišla u produžetke.

U produžecima, jedinu prigodu imali su gosti u 100. minuti dvoboja. Jakub Piotrowski uputio je dobar udarac izvana, no lopta je prohujala pored desne vratnice. Na samom kraju produžetaka, Wales je ostao s igračem manje. Chris Mepham zaradio je drugi žuti karton i morao je napustiti teren prije izvođenja jedanesteraca.

Poljska je u konačnici bila uspješnija u izvođenju jedanaesteraca. Prvih devet penala igrači su bili precizni, a onda je udarac Daniela Jamesa obranio Szczesny i osigurao Poljacima europsku smotru u Njemačkoj.

Poljska će igrati u skupini D s Austrijom, Francuskom i Nizozemskom.

Komentari

Povezano