Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Belgija objavila popis za EURO: Zvijezda Reala otpala

Izbornik belgijske nogometne reprezentacije, Domenico Tedesco, objavio je popis od 25 igrača koji će nastupiti na predstojećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Tedesco će imati priliku pozvati još jednog igrača na popis budući da je reprezentacijama dozvoljeno imati 26 igrača na popisu.

Pomalo iznenađujuće na popisu nema vratara Real Madrida Thibauta Courtoisa. Belgijski vratar u kolovozu je ozlijedio prednji križni ligament lijevog koljena zbog čega je u aktualnoj sezoni upisao svega četiri nastupa. Iako su sva četiri nastupa uslijedila u posljednjih mjesec dana to nije bilo dovoljno da ga Tedesco pozove u reprezentaciju. Između navedenog dvojca navodno postoje i trzavice koje su kulminirale prethodnog lipnja kada je Courtois ostao bez kapetanske trake povodom umirovljenja Edena Hazarda. Courtois je tada je optužio savez i izbornika da ga ne poštuju dovoljno, a samog izbornika je nazvao i lažljivcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također pomalo iznenađujuće je i povratak Axela Witsela u reprezentaciju, nakon što se veznjak prošle godine oprostio od reprezentacije. Witsel je dosad upisao 130 nastupa za belgijsku reprezentaciju, a svoj debi imao je 2008. godine u prijateljskoj utakmici protiv Maroka. Još jedan veteran koji se nalazi na popisu je i rekorder po broju nastupa za Belgiju, Jan Verthongen. Tridesetsedmogodišnji stoper Anderlechta do sada je upisao 154 nastupa za Belgiju i time prednjači po broju nastupa upravo ispred Witsela.

Belgija se na EURO-u nalazi u grupi E zajedno sa Slovačkom, Rumunjskom i Ukrajinom, a prva utakmica na rasporedu im je utakmica sa Slovačkom, 17. lipnja u Frankfurtu.

Popis igrača za EURO:

Vratari: Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Thomas Kaminski (Luton Town), Matz Sels (Nottingham Forest)

Obrana: Timothy Castagne (Fulham), Maxim De Cuyper (Club Brugge), Zeno Debast (Anderlecht), Wout Faes (Leicester City), Thomas Meunier (Trabzonspor), Jan Vertonghen (Anderlecht), Arthur Theate (Stade Rennais), Axel Witsel (Atletico Madrid)

Vezni red: Yannick Carrasco (Al Shabab), Kevin De Bruyne (Manchester City), Orel Mangala (Olympique Lyonnais), Amadou Onana (Everton), Youri Tielemans (Aston Villa), Arthur Vermeeren (Atletico Madrid), Aster Vranckx (vfL Wolfsburg)

Napad: Johan Bakayoko (PSV Eindhoven), Charles De Ketelaere (Atalanta), Jeremy Doku (Manchester City), Romelu Lukaku (Roma), Dodi Lukebakio (Sevilla), Lois Openda (RB Leipzig), Leandro Trossard (Arsenal).

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano