Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Belgija petardom protiv Azerbajdžana do prvog mjesta skupine

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. privode se kraju, a skupina F jedna je od onih u kojoj uoči posljednjeg kola nije bilo previše nepoznanica. Austrija i Belgija osigurale su svoj plasman na Euro, a jedina nepoznanica bila je koja će reprezentacija završiti kao prvoplasirana. U takvom odnosu snaga Belgiji je trebala pobjeda do koje su na kraju uspjeli doći.

Uvjerljivo su slavili protiv Azerbejdžana rezultatom 5:0, a četiri pogotka postigao je Romelu Lukaku i tako postao prvi igrač u povijesti belgijske reprezentacije koji je postigao četiri gola u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija je od samog početka susreta očekivano pritisnula reprezentaciju Azerbejdžana. Prijetili su u uvodnom dijelu susreta preko Jeremyja Dokua i Leandra Trossarda, a onda su u 17. minuti stigli do vodstva. Doku je lijepo ubacio i pogodio glavu Lukakua koji je bez previše problema pospremio loptu u mrežu.

Ako je neka nada za pozitivan rezultat i postojala kod gostiju, ona se u potpunosti ugasila sredinom prvog poluvremena. Prvo je u 24. minuti Eddy Israfilov dobio drugi žuti odnosno crveni karton, a Belgija je do kraja poluvremena to iskoristila na najbolji mogući način. Lukaku je ponovno bio precizan u 26., 30. i 37. minuti i tako postao uvjerljivo najbolji strijelac kvalifikacija s 14 postignutih golova.

Momčad Domenica Tedesca je kroz drugo poluvrijeme nastavila s dominacijom, a konačan rezultat postavio je Trossard u 90. minuti nakon još jedne asistencije Dokua. Osim što je ovom pobjedom osvojila svoju skupinu, Belgija je i osigurala status nositelja u ždrijebu koji je na rasporedu za dva tjedna.

U drugoj utakmici skupine Švedska je svladala Estoniju rezultatom 2:0, a golove su postigli Viktor Claesson i Emil Forsberg. Slaba je to utjeha za Šveđane koji se nisu uspjeli kvalificirati na europsku smotru te su definitivno razočarali osvojivši svega deset bodova u osam odigranih kola ove skupine.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano