Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Belgija u sadržajnom susretu svladala Rumunjsku

Posljednji susret današnjeg dana te 2. kola Skupine E Europskog prvenstva odigran je večeras u Kölnu, gdje je Belgija svladala Rumunjsku.

Bio je ovo njihov 13. međusobni dvoboj, ali tek prvi na velikim natjecanjima. Posljednji put su se pak sastali u prijateljskom susretu 2012. godine, a tri Belgijanca koja su tada nastupila našla su se u današnjem prvom sastavu. Tako je Kevin de Bruyne startao, dok je Romelu Lukaku u taj susret prije 12 godina u Bukureštu ušao s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijanci su odmah nas startu susreta postavili kao favoriti te poveli već nakon 73 sekunde igre, a strijelac je prizemnim udarcem s 16 metara nakon povratne lopte Lukakua bio Youri Tielemans. Bio je to najbrži pogodak Belgije ikada na velikim natjecanjima.

Nastavili su izabranici Roberta Martineza s napadačkom igrom kroz čitavo prvo poluvrijeme, ali unatoč 10 udaraca prema rumunjskim vratima nisu došli do povećanja vodstva. Rumunji su pak prijetili iz protunapada ili dubinskim dodavanjima iza linija te stvorili nekoliko zanimljivih situacija pred vratima Koena Casteelsa, ali bez velikih prilika.

Belgija i drugo poluvrijeme započinje u boljem raspoloženju, a u 63. minuti De Bruyne daje fantastičnu loptu za Lukakua koji pogađa mrežu Rumunja, ali VAR intervencijom ustanovljeno je centimetarsko zaleđe pa je 31-godišnjem Belgijancu poništen i treći pogodak na ovom Euru.

U 80. minuti u jednim od rijetkih situacija kada se belgijski vratar odlučio na ispucavanje lopte sa svog peterca, ona prelijeće rumunjsku obranu te dolazi do natrčavajućeg De Bruynea koji u maniri rasnog strijelca matira Florina Nițu za 2:0.

Bio je to i konačan rezultat ovog veoma sadržajnog dvoboja u kojem smo vidjeli 20 belgijskih i 14 rumunjskih udaraca prema suparničkim vratima, a uoči zadnjeg kola sada sve četiri momčadi ove skupine imaju po tri boda na kontu.

Komentari

Povezano