Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bellingham golom u sudačkoj nadoknadi ponovno donio pobjedu Real Madridu

Real Madrid je u četvrtom kolu španjolske La Lige pobijedio Getafe rezultatom 2:1 u prvoj domaćoj utakmici sezone. Strijelci za Kraljevski klub bili su Joselu i Jude Bellingham dok je za goste precizan bio Borja Mayoral. Madriđani su tako ostali na stopostotnom učinku i upisali četvrtu pobjedu u isto toliko utakmica u domaćem prvenstvu.

Utakmica je bila posebna po tome što je klub otvorio i po prvi puta nastupio na renoviranom Santiago Bernabeu koji zaista izgleda nevjerojatno. Pomični krov, veliki zaslon od 360 stupnjeva i teren koji se može prilagoditi raznim sportovima samo su neki od elemenata novog stadiona. Također, travnjak se može automatski sklopiti i naslagati u specijalnu komoru u kojoj ima sve potrebne uvjete da ostane u savršenom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carlo Ancelotti nije imao na raspolaganju ozlijeđenog Viníciusa Júniora, a naš Luka Modrić se po prvi puta ove sezone našao u početnoj postavi i to s kapetanskom trakom oko ruke.

Prvu pravu priliku vidjeli smo u 11. minuti kada je Fran Garcia loše reagirao pri dodavanju, David Alaba nije uspio primiriti loptu, a Mayoral je to iskoristio i postigao pogodak za vodstvo Getafea. Nismo vidjeli previše uzbuđenja sve do 32. minute kada je Modrić odlično pucao glavom pod gredu, no vratar gostiju je obranio njegov pokušaj. Osam minuta kasnije ponovno je Garcia kreirao priliku kada je odlično prošao i uposlio Joselua koji je pucao iz blizine, ali gostujući vratar i ovaj puta izašao kao pobjednik.

Odmah po povratku s odmora u 46. minuti Modrić je zaprijetio udarcem s distance, a samo minutu kasnije izveo je korner nakon kojeg je Real izjednačio. Joselu se najbolje snašao u protivničkom kaznenom prostoru i pospremio loptu u mrežu, VAR soba dugo je provjeravala situaciju, ali na kraju je pogodak priznat. Real je nastavio s pritiskom, a Toni Kroos je u 54. minuti slabijom lijevom nogu zatresao vratnicu nakon Modrićevog dodavanja.

Podigao se ritam utakmice, a gosti su svoj drugi udarac u okvir uputili tri minute kasnije preko Carlesa Alena čiji je pokušaj obranio Kepa Arrizabalaga. U 65. minuti nastavili su Madriđani prijetiti, a ovaj put su to učinili preko Danija Carvajala koji je s desne strane prizemnim udarcem pogodio vratnicu. Minutu kasnije Joselu je vrlo dobro pokušao volejem, no sjajno je reagirao gostujući vratar David Soria i uspješno obranio taj udarac.

Do kraja susreta Real je tražio pogodak koji bi im donio sva tri boda, a to im se isplatilo u petoj minuti sudačke nadoknade. Ponovno je Madridski junak bio Bellingham koji je nakon udarca s distance naletio na odbijenu loptu i donio sva tri boda svojoj ekipi.

Modrić je igrao do 77. minute, u dva navrata je bio opasan po suparnička vrata, uspješnost dodavanja mu je iznosila visokih 93%, a upisao je i dva ključna dodavanja za suigrače.

U utakmici koja se odigrala u ranijem terminu, Real Sociedad je u golijadi na domaćem terenu slavio protiv Granade rezultatom 5:3. Pogotke za Sociedad su postigli Takefusa Kubo u dva navrata, Martín Zubimendi i Ander Barrentexea dok je posljednji peti bio autogol suparničkog braniča. I na drugoj strani vidjeli smo jedan pogodak u vlastitoj mreži koji je bio djelo Robina Le Normanda, a gosti su sve do 83. minute bili u zaostatku od četiri pogotka. Do kraja susreta uspjeli su smanjiti rezultat golovima Lucasa Boyéa i Bryana Zaragoze, no za potpuni preokret ipak nije bilo vremena.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano