Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bellingham s dva pogotka riješio El Clásico

U sklopu 11. kola La Lige smo na rasporedu imali prvi El Clásico ove sezone u kojem je Barcelona na Estadio Olímpicu ugostila Real Madrid, a kraljevski klub je na krilima Bellinghama upisao pobjedu rezultatom 2:1 te preuzeo vrh tablice La Lige.

Hrvatski reprezentativac i kapetan Luka Modrić je susret započeo s klupe, a u igru je ušao u 60. minuti. Današnjim nastupom je Modrić upisao 500. utakmicu u dresu Real Madrida i time postao tek 15. igrač u povijesti kraljevskog kluba s toliko odigranih utakmica. Ujedno je postao i najstarijim igračem El Clásica. Osim Modrića, s druge strane u redovima Barcelone je 16-godišnji Lamine Yamal ulaskom u igru u 77. minuti postao najmlađim igračem u povijesti El Clásica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je došla do vodstva već u 7. minuti susreta golom İlkaya Gündoğana, a ovo mu je ujedno bio i prvi gol u dresu katalonskog kluba. Ranom vodstvu Barcelone je uvelike pomogla zbunjena i uspavana obrana Real Madrida koja je praktički poklonila loptu Gündoğanu koji nije imao velikih poteškoća u jedan na jedan ogledu s vratarom Kepom Arrizabalagom te je lagano pospremio za 1:0.

U 15. minuti susreta je Barcelona bila jako blizu povećanja vodstva i to opet neopreznošću igrača kraljevskog kluba. Toni Kross je na nekih 20ak metara od svoga gola bio previše opušten, te mu je Gavi ukrao loptu koju je zatim proslijedio do Fermina Lópeza, a ovaj je gađao bliži kut i pogodio stativu.

Na predah se otišlo s rezultatom 1:0 za Barcelonu koja je ostavila puno bolji dojam u prvom poluvremenu.

Nakon samo pet minuta igre u drugom poluvremenu je Barcelona ponovno bila jako blizu povećanja vodstva. Najprije je Iñigo Martinez glavom pogodio okvir gola, lopta se odbila do Ronalda Arauja čiji je pokušaj Arrizabalaga fantastično obranio.

Unatoč i dalje boljem dojmu Barcelone, ipak je Real Madrid stigao do poravnanja rezultata preko koga drugoga nego Judea Bellinghama koji je udarcem s nekih 25 metara zabio golčinu za 1:1.

Barcelona je bila u većini utakmice bolja i konkretnija momčad, ali Real Madrid je stigao do pobjede u 92. minuti susreta još jednim pogotkom Bellinghama na asistenciju Modrića. Real je s ovom 2:1 pobjedom prestigao Gironu i zauzeo prvo mjesto na tablici.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano