Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Benfica na turski pogon svladala Crvenu zvezdu, Bayer pregazio Feyenoord

S dvije utakmice u ranom večernjem terminu započeo je današnji program 1. kola Lige prvaka, a u oba susreta pobjedu su odnijeli gosti.

Crvena zvezda je na svome Stadionu Rajko Mitić ugostila Benficu, u njihovom prvom međusobnom dvoboju nakon 30 godina. Nogometaši Benfice odlučnije su ušli u susret i već u 7. minuti stigli u vodstvo, nakon što su izigrali lijevu stranu obrane Crvene zvezde Alexander Bah je ušao u šesnaesterac i ubacio loptu na drugu vratnicu, gdje Kerem Aktürkoğlu natrčava i posprema ju u praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su se potom malo trgnuli, ali svi njihovi napadi završavali su dosta jalovo, bez prave opasnosti po vratara Benfice Anatoliya Trubina. S druge smo pak strane pogodak vidjeli u 29. minuti, a strijelac je udarcem iz slobodnjaka s 23 metra bio još jedan Turčin Orkun Kökçü.

S tih 2:0 otišlo se na odmor, a Benfica je u nastavku dosta dobro kontrolirala igru sve do završnice, kada su Crveno-beli krenuli malo agresivnije u napad i dali si tračak nade u 86. minuti, kada je Cherif Ndiaye sjajno podvalio loptu za Milsona, a Angolac svladao Trubina za 2:1. Iako su domaćini pokušali stići do izjednačenja, pravu priliku nisu kreirali, pa tri boda putuju u Lisabon.

U Rotterdamu je Feyenoord ugostio, ali i teško stradao od Bayera. Do vodstva su gosti došli već u 5. minuti. Domaća obrana pogriješila je pri pokušaju izgradnje napada iz posljednje linije, lopta je došla do Floriana Wirtza koji s nekih 18 metara prizemnim udarcem savladava Timona Wellenreuthera.

Sljedeća dva pogotka Bayer je postigao nakon sjajno izvedenih polukontri. Najprije je zabio Alejandro Grimaldo nakon završnice u tri poteza koju je sjajnim dodavanjem započeo Victor Boniface, a potom je Wirtz došao do svog drugog pogotka. Na poluvrijeme se otišlo s 4:0 za goste, nakon što je u 44. minuti udarac glavom Edmonda Tapsobe u vlastitu mrežu skrenuo vratar Wellenreuther.

U nastavku nismo vidjeli previše uzbuđenja, pa se susret završio s tih 4:0, a naš reprezentativac Luka Ivanušec čitav je susret odgledao s klupe za pričuve.

Komentari

Povezano