Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Benfica svladala Porto i zasjela na prvo mjesto

U O Clássicu portugalskog nogometa sastali su se Benfica i Porto. Uoči utakmice Porto je bio izjednačen sa Sportingom na prvom mjestu, dok je Benfica bila ispod njih s bodom manje. U utakmici koju je uvelike usmjerio rani crveni karton Porta, Benfica je došla do minimalne 1:0 pobjede.

Nije moglo gore krenuti za Porto koji je ostao s igračem manje u 19. minuti. Fábio Cardoso je kao posljednji igrač obrane napravio prekršaj koji je rezultirao izravnim crvenim kartonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivano, Benfica je s igračem više imala nešto više posjeda s obzirom na igrača više, ali nisu to uspjeli pretvoriti u prilike pred suparničkim golom. Najbolju šansu u prvom dijelu propustio je Petar Musa kada je u trećoj minuti sudačke nadoknade iz neposredne blizine glavom pucao pored gola.

Pritisak Benfice postao je izraženiji u nastavku i prilike su se nizale jedna za drugom. Veliku priliku propustio je David Neres u 56. minuti. Tada je njegov udarac sjajno obranio Diogo Costa.

Domaćini su napokon došli do pogotka u 68. minuti. U gužvi u kaznenom prostoru se sjajno snašao Ángel Di María koji zabija za erupciju oduševljenja na Luzu. Asistirao mu je Neres koji se tako donekle iskupio za raniji promašaj.

Ostalo je tako 1:0 i Benfica je došla do važne pobjede. Petar Musa igrao je do 67. minute kada ga je zamijenio Arthur Cabral.

Komentari

Povezano