Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Benjamin Mendy tuži Manchester City

Bivši francuski nogometni reprezentativac i branič Manchester Cityja Benjamin Mendy tužio je aktualnog europskog i engleskog prvaka zbog neisplaćenih plaća koje mu je klub ukinuo. Klub mu je prestao isplaćivati plaće 2021. nakon što je optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje, rekao je u ponedjeljak igračev odvjetnik.

Francuski nogometaš podnio je tužbu za višemilijunski iznos Sudu za zapošljavanje, tražeći povrat svih neisplaćenih plaća u razdoblju od rujna 2021. do lipnja 2023., kad mu je istekao ugovor s Manchester Cityjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski je sud u srpnju proglasio Mendyja nevinim za silovanje i pokušaj silovanja u ponovljenom procesu, nakon što je u siječnju oslobođen optužbi za silovanje i seksualno zlostavljanje, koje je protiv njega iznijelo više žena. Mendyjev odvjetnik Nick De Marco potvrdio je da zastupa Mendyja u tužbi vrijednoj više milijuna funti zbog neovlaštenih odbitaka od plaća, prenosi Reuters.

Francuski nogometaš u Manchester City stigao je u transferu iz Monaca 2017., a Građani su klubu iz Kneževine za njegov prijelaz platili oko 58 milijuna eura odštete.

Povezano