Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Benović nezadovoljan sucima: “Dao sam 250%, ali su me zakinuli”

Hrvatski gimnastičar Aurel Benović danas je nastupio u svom prvom olimpijskom finalu. Iako je odradio dva odlična preskoka u finalu, s ocjenom 14.900 je zauzeo peto mjesto, svega 0.049 bodova iza trećeplasiranog Britanca Harryja Hepwortha.

Nakon odličnog nastupa je dao izjavu za HRT u kojem je bio zadovoljan svojim nastupom, međutim imao je štošta za prigovoriti sucima današnjeg finala preskoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dao sam 250 posto od sebe, ali suci su me ipak zakinuli, pogotovo u drugom skoku.

Prije svega mogu reći da sam zadovoljan kako sam odradio sva dva skoka, ali ostaje žal za medaljom. Prvi skok sam ocijenjen s nevjerojatnim 15.0, što nikad nisam dobio dosad. Kad sam vidio ocjenu, krenuo je u meni pravi kovitlac emocija. Govorio sam sebi samo napravi taj drugi skok, pokušaj skočiti što mirnije i u igri sam za medalju, započeo je 24-godišnji Osječanin.

Objasnio je što smatra nepravednim…

Kod tog drugog skoka napravio sam mali poskok u nazad i dobio sam 14.800. Zapravo doskok je bio sličan kao i moj prvi, ali gimnastika je subjektivna procjena sudaca i ja tu ne mogu ništa uraditi. Ja bih rekao da su me zakinuli s obzirom na to da je srebrni armenski gimnastičar koji je išao zadnji napravio drugi skok identično kao ja po doskoku, s možda čak i većim poskok. Ali on je dobio 14.966, kazao je Benović.

Benović je dosad slovio kao parteraš, ali se u zadnje vrijeme pokazalo da mu više leži preskok.

Sada nakon ove izvedbe mogu reći da ću se definitivno posvetiti preskoku. Sad sam komentirao s trenerom da ćemo pojačati startnu ocjenu, da jedan skok radim bar s koeficijentom 6.0. Pokušat ću trenirat samo preskok. Za četiri godine je Los Angeles, i nadam se, ako ne bude bilo ozljeda, borbi za medalju.

Komentari

Povezano