Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Berba medalja za Hrvatsku na EP-u u karateu i parakarateu

58. Europsko prvenstvo u karateu te 5. u parakarateu je u tijeku, a danas su hrvatski karatisti u španjolskoj Guadalajari osvojili čak tri medalje, dok će četvrta i službeno stići u poslijepodnevnim satima.

Prvu medalju je osvojio Anđelo Kvesić u kategoriji preko 84 kilograma nakon što je u borbi za broncu svladao Turčina Fatiha Sena rezultatom 7:3. Za Kvesića je ovo već šesta medalja s Europskih prvenstava u karijeri, a ova će imati posebno mjesto u njegovom sjećanju jer je u Guadalajari nastupao na svoju odgovornost nakon teške ozljede gležnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto više od dva sata kasnije, Enes Garibović je imao finalni meč u kategoriji do 84 kilograma u kojem je imao priliku kompletirati kolekciju medalja s Europskih prvenstava jer je već imao srebro i broncu. Ipak, u toj nakani nije uspio jer je preokretom bolji od njega bio Talijan Michele Martina (1:3) koji je tako po drugi put u karijeri postao europski prvak.

Za potpuno veselje se pobrinula parakaratistica Daniela Topić koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji K22 u konkurenciji karatistica s intelektualnim poteškoćama. Daniela je u finalu s 39.0 osvojenih bodova svladala srpsku predstavnicu Tijanu Stamenović te je tako obranila naslov europske prvakinje.

Hrvatska je 8. najuspješnija zemlja u povijesti Europskih prvenstava u karateu s ukupno 93 osvojene medalje, dok je Daniela danas osvojila 4. medalju po redu za Hrvatsku na EP-u parakarateu te drugu na ovom natjecanju jer je Stipe Barić u istoj kategoriji kod muškaraca jučer osvojio broncu.

Danas nas očekuje još jedno finale i to u ženskom ekipnom natjecanju gdje će se Hrvatice, koje brane naslov, boriti protiv Nijemica.

Komentari