Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Berenguer i Iñaki za kraj nadanja Girone

Na San Mamésu se odigrala posljednja utakmica 25. kola La Lige. Athletic Bilbao dočekao je Gironu, prvog pratitelja Real Madrida. Gosti su došli s ciljem povratka u borbu za naslov ohrabreni kiksom Galacticosa protiv Rayo Vallecana.

Domaći se nisu mogli nadati boljem početku utakmice. Girona je pokušavala izaći iz presinga kada je Aleix García poslao oštru paralelnu loptu koju je presjekao Álex Berenguer. Domaća sedmica se lako rješava Arnaua Martíneza i u 2. minuti elegantno zabija u donji lijevi kut iza nemoćnoga Paula Gazzanige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baskijci nakon gola nisu postali ništa manje opasni. Već u 5. minuti Iñaki Williams prijeti s desne strane, ali ga je obrana Girone uspješno izblokirala. Iñaki je bio opasan i nekoliko minuta kasnije. Ganac je odigrao dupli pas s Gorkom Guruzetom, ali je s desetak metara pucao neprecizno pored gola.

Gosti su se na utakmici ipak pojavili prije isteka 10. minute. Ukrajinska veza koja ih vuče kroz sezonu stvorila je njihovu prvu priliku. Artem Dovbyk je uposlio Viktora Tsygankova kojemu udarac s ruba šesnaesterca brani Unai Simón.

Tsygankov je nekoliko minuta kasnije pokazao da bi mogao biti najopasniji igrač Katalonaca na utakmici. Još jednom je sa slične pozicije uputio udarac, ali ovaj put nije natjerao baskijskog golmana na intervenciju.

Nismo trebali puno čekati na novu priliku. U 24. minuti još jednom je glavni akter bio stariji od braće Williams, ali ni ovaj put nije uspio zabiti. Pogodio je okvir gola i rezultat je ostao nepromijenjen.

Utakmica se primirila do 33. minute kada je prvo Gazzaniga skoro napravio indirekt krivo procijenivši loptu. U nastavku akcije, uz žustro prosvjedovanje na nedosuđeni indirekt, gosti su došli do prilike. Dovbyk je ostavio loptu za Yangela Herreru čiji udarac ne pronalazi svoju metu.

Do poluvremena se mogu izdvojiti dva pokušaja Iñakija. Prvi je udarac glavom kojeg je lako ukrotio argentinski vratar, a drugi je kada se Ganac odlučio na povratnu loptu umjesto udarca te tako propustio priliku za povećanje rezultata prije kraja poluvremena.

Gosti iz Katalonije su drugo poluvrijeme otvorili na suprotan način od prvog. Prvo je u 48. minuti Sávio s lijeve strane zaprijetio, ali mu Simón brani. Akcija se nastavila, Brazilac je centrirao, ali ne dalje od bloka. Nakon bloka je najspretniji bio Iván Martín. Veznjak Girone upošljava Tsygankova koji nema problema s četiri metra zabiti za 1:1.

Domaće nije pretjerano zabolio pogodak za izjednačenje. Tempo utakmice se ubrzao pa su se greške počele redati na obje strane. Kobnu grešku je napravio Miguel Gutiérrez. Lijevi bek gostiju je pokušao petom vratiti svom stoperu, ali lopta je bila prespora. Iñaki Williams je ukrao loptu i brzinski proslijedio za strijelca prvog pogotka koji je i ovaj put bio nepogrešiv. Berengueru je to bio šesti pogodak sezone.

Nisu ni tu stali Baskijci. Yeray Álvarez šalje dugu loptu na koju obrana Girone ne reagira dobro. Iñaki ovaj put nije zakazao i zabio je za 3:1. Ovim pogotkom je prekinuo post od dva mjeseca bez gola u La Ligi.

Sve do 75. minute nije bilo velikih prilika, a tada je Girona dobila slobodan udarac. Aleix García je ubacio, a njegov prezimenjak Eric García je loptu spremno dočekao za smanjenje rezultata na 3:2.

Nažalost, nakon pogotka, sudac je morao prekinuti igru u 77. minuti kako bi se ukazala pomoć jednom gledatelju. Srećom, četiri minute kasnije igra se nastavila jer se ustanovilo kako je s gledateljem sve u redu.

Unatoč pritisku gostiju, priliku nisu stvorili sve do 92. minute kada se Dovbyk našao u prilici. Njegov pokušaj je od bloka otišao malo pored vrata.

Kako to inače bude u utakmicama na jedan gol razlike tako se i u ovoj ukazala prilika za izjednačenje. Eric García je dugom loptom pronašao Sávia čiji udarac nogom brani Simón. Lopta se odbila do Jhona Solísa koji koristi to što je Simón bio van pozicije. Puca s ruba šesnaesterca, ali Dani Vivian njegov siloviti udarac odbija u korner.

Posljednju priliku za izjednačenje imao je Juanpe Ramírez, ali njegov udarac glavom odlazi daleko od gola.

Athletic se ovom pobjedom priključio borbi za Ligu prvaka, natjecanje koje nisu igrali punih deset godina, a Girona se porazom vjerojatno oprostila od borbe za naslov budući da zaostaju šest bodova za Real Madridom uz izgubljena oba međusobna dvoboja.

Komentari

Povezano