Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Berenguer pogotkom u 98. minuti donio Bilbau pobjedu nad Celtom

U sklopu 13. kola španjolske La Lige je Athletic Bilbao ugostio Celta Vigu na San Mamésu. U vrlo uzbudljivoj utakmici sa sedam golova domaća momčad je pobijedila rezultatom 4:3.

Nakon ludog prvog poluvremena rezultat je bio 2:2. Gosti su dva puta dolazili u vodstvo, a domaćini su oba puta uspješno vratili rezultat na “nulu”. Najprije je Celta stigla do vodstva u 25. minuti prekrasnim golom Iaga Aspasa, zatim je Bilbao poravnao na 1:1 pogotkom Oihana Sanceta u 37. minuti. Samo četiri minute kasnije, Celta je opet došla do vodstva, ovog puta preko Jonathana Bambe. U sudačkoj nadoknadi pred sam kraj prvog poluvremena Bilbao je ipak opet uspio vratiti stvari na početak, a strijelac je bio Gorka Guruzeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme je bolje otvorila domaća momčad. U 52. minuti susreta je Bilbao poveo preko Guruzete koji se po drugi put upisao u rubriku strijelaca. Po uzorku prvog poluvremena, na sličan način zabijalo u drugom poluvremenu. Celta Vigo je došla do izjednačenja u 66. minuti preko Jorgena Stranda Larsena, a za napomenu je da je istom igraču u 63. minuti bio poništen gol nakon VAR intervencije zbog zaleđa.

Gostujuća momčad je propustila doći do vodstva u 72. minuti kada je Aspasu vratar Unai Simon obranio jedanaesterac. Bilbao je vršio pritisak u posljednjih desetak minuta, a pritisak se isplatio kada su u posljednjim trenucima utakmice dobili priliku doći do sva tri boda iz kaznenog udarca. Odgovornost je preuzeo Alex Berenguer te je pospremio za konačnih 4:3 i veliko slavlje na San Mamésu.

Ovom pobjedom je Bilbao barem privremeno zauzeo pet mjesto u LaLigi. S druge strane, Celta ostaje u zoni ispadanja te se njihov niz bez pobjede nastavlja.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano