Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Beterbiev svladao Bivola kontroverznom odlukom sudaca

U subotu navečer je održana boksačka borba godine u Saudijskoj Arabiji. Borba između Artura Beterbieva i Dmitryja Bivola je bila prilika da jedan od njih postane neprikosnoveni svjetski prvak u poluteškoj kategoriji (-79,4 kg), a drugi bi upisao prvi poraz u profesionalnom boksu.

Bivol je osvojio početne tri runde gdje je pokazao impresivno kretanje, ali Berterbiev se vratio u narednim rundama. Do kraja borbe smo gledali odličan meč gdje je dojam javnosti bio da je Bivol bio nešto bolji, ali u završnim rundama je izgubio snage. S druge strane je Beterbiev nastavio sa svojim prepoznatljivim pritiskom te smo na kraju pobjednika saznali putem sudačkih kartica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina javnosti je imala mišljenje da je Bivol ipak osvojio više rundi, a kut Beterbieva je u posljednim rundama je rekao svom borcu da mora dovršiti borbu prekidom. Međutim, suci su imali drugačije mišljenje. Na kraju je slavio Berterbiev podijeljenom odlukom sudaca (majority win): 115-113, 114-114, 116-112.

39-godišnji Berterbiev je tako postao neprikosnoveni svjetski prvak poluteške kategorije te je upisao svoju prvu pobjedu u profesionalnoj karijeri koja nije bila prekidom.

Komentari

Povezano