Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bezidejna Hrvatska porazom od Islanda ostala bez šansi za plasman u završnicu EP-a

Hrvatska je u popodnevnom terminu protiv Islanda tražila povratak na pobjedničke staze i nastavak nadanja u plasman na završnicu Europskog prvenstva, no tu ovisimo o teoretskim šansama gdje se trebaju poklopiti ostali rezultati danas, a i posljednjem kolu Skupine 1. U tome u konačnici nije uspjela te je upisala novi poraz rezultatom 35:30.

Izabranici Gorana Perkovca su bolje ušli u susret te su nakon osam minuta igre imali pozitivan rezultat 8:4 na krilima dobre obrane i par intervencija vratara Mateja Mandića. Treba istaknuti i povratak kapetana Domagoja Duvnjaka koji je u tom periodu zabio dva pogotka. Ipak, hrvatski rukometaši su još jednom period s igračem više loše iskoristili, a Island se uspio vratiti u susret te su došli na minimalni zaostatak nakon prve polovice prvog dijela. U 18. minuti su Islanđani došli do vodstva golom Arona Palmarssona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se vratila na prednost od dva gola minut i po prije kraja prvog poluvremena ponajviše zahvaljujući Dominiku Kuzmanoviću koji je fantastično branio, a izludio je lijevo krilo Islanda Bjarkia Mara Elissona obranivši mu tri uzastopna udarca. U konačnici se na predah otišli rezultatom 18:16 za Hrvatsku. U prvih pola sata igre u redovima Hrvatske smo imali četiri igrača s tri postignuta pogotka – Cindrić, Luka Lovre Klarica, Marin Jelinić i Zvonimir Srna, dok je na golu briljirao Kuzmanović s četiri obrane, a suočio se s 10 udaraca. S druge strane je najraspoloženiji Islanđanin bio Palmarsson s četiri postignuta gola, dok su Elisson i Gisli Thorgeir Kristjansson nadodali učinak od tri pogotka.

U drugom poluvremenu je Hrvatska loše krenula, u napadu je bilo mučenje te se Island opet vratio na prednost od dva gola razlike ukupnom serijom 5:1, a rezultat je na semaforu pokazivao 21:19 za Island.

Nastavak drugog poluvremena nismo ništa novo vidjeli, donekle nas je u igri držao Kuzmanović svojim obranama, no napad to nije ispratio, a deset minuta prije kraja susreta su Islanđani “pobjegli” na tri gola prednosti kod rezultata 28:25. Do kraja susreta su Islanđani povećali prednost te nas uvjerljivo pobijedili, a ovo im je prva u povijesti pobjeda protiv Hrvatske. Ukupno smo protiv Islanda odigrali devet utakmica na tri najveća natjecanja. Nikada nismo izgubili. Imamo osam pobjeda i jedan remi. Na europskim prvenstvima pak, Hrvatska je upisala pet pobjeda i jedan neodlučeni rezultat. Posljednji međusobni susret bio je u Mađarskoj prije dvije godine. Hrvatska je slavila 23:22.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano