Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Big Rom se vratio. Inter uvjerljivo pobijedio u Empoliju

Nakon europskih muka i prolaska u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Benfice, Inter se vratio u pohod na četvrto mjesto Serie A, i stigao do bitne i uvjerljive pobjede rezultatom od 3:0. Protiv Inzaghijeve momčadi je stajao Empoli, koji je ove sezone već svladao Neroazzurre. Simone Inzaghi je napravio nekoliko zamjena kako bi odmorio svoju momčad nakon utakmice preko tjedna. Utakmicu su zapravo započeli: Handanović, D’Ambrosio, Acerbi, de Vrij; Bellanova, Brozović, Çalhanoğlu, Gagliardini, Gosens, Correa i Lukaku. Ovaj neuobičajeni potez Simonea Inzaghija je mogao biti “pucanj u nogu”, ali je na kraju bio dobitno oružje.

Inter je krenuo ofenzivno i agresivno stvarajući razne opasnosti toskanskoj obrani koja se teškom mukom oslobađala vertikalizacija u središnjem dijelu i ubačaja s bokova. S druge strane, Empoli se pokazao dosta opasnim pogotovo kroz napad po dubini. Primjer kada je u 13. minuti Cambiaghi spustio dobro loptu i našao se sa sam ispred Handanovića, koji je ipak ostao stajati i neutralizirao udarac igrača Empolija. Prvo poluvrijeme završilo je bez velikih prilika, dapače Inter je usporio igru ​​nakon prvih zanimljivih minuta. Jedinu priliku imao je Joaquín Correa, nakon lijepog ubačaja Bellanove s desne strane. Ipak, Argentinčev pokušaj završio je vani. Empoli je u završnici bez previše problema kontrolirao napad Neroazzurra, a apsurdno unatoč manjem posjedu lopte, sa samo 33% u prvom poluvremenu, imali su i najopasniju priliku za pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme počinje na najbolji mogući način za goste. Nakon manje od 3 minute, lijepa asistencija Marcela Brozovića koja otvara put za Romelua Lukakua, a Belgijac slabijom desnom nogom i pogađa mrežu za 0:1. U Serie A to je njegov 4. gol za i prvi iz igre još od kolovoza 2022. i utakmice protiv Leccea. Dodajmo i da je Inter prvim udarcem u okvir gola načeo mrežu, budući da Neroazzurri u prvom poluvremenu nisu pucali u okvir gola.

Inter se nekoliko puta približio udvostručenju vodstva, primjerice u situaciji kad je De Vrij pogodio gredu ili Çalhanoğluovog pokušaja. U 75. minuti stiže konačni pečat susretu, Lukaku savršenim udarcem lijevom nogom pronalazi dalji kut. Prva “doppietta” za Belgijca u ovoji sezoni, koji se odlučio fizički i psihički uključiti u najdelikatnijem trenutku za Inter. Lautaro Martínez definitivno zatvara utakmicu nekoliko minuta prije kraja, lijepom kombinacijom s Lukakuom.

Je li slavni “Lu-La” koji je tako dobro prošao kod Contea reformiran? Reći će nam tek utakmice koje nedostaju, ali utakmica protiv Empolija nam je sigurno donijela puno uvjerljiviji Inter u prvenstvu nego u prethodnim utakmicama. Inzaghijeva momčad vraća prvenstvenu pobjedu koja je nedostajala gotovo dva mjeseca. Naime, zadnja pobjeda je bila datirana 5. ožujka, kod kuće protiv Leccea. Na gostovanjima nije bio pobijedio još od 28. siječnja, s gostovanja u Cremoni koje je bio završilo 2:1 za Inter.

Komentari

Povezano