Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

BiH će po prvi puta u povijesti igrati protiv Engleske

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će 3. lipnja po prvi puta u povijesti igrati protiv Engleske, a riječ je o prijateljskom susretu koji će se odigrati na St James’ Parku u Newcastleu.

Susjedi će biti Engleskoj jedna od reprezentacija u sklopu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo, a Gordi albion će još igrati s Brazilom i Belgijom. Podsjetimo se, Engleze u skupini Eura čekaju Danska, ali i preostali hrvatski susjedi – Slovenija i Srbija. Stoga uvijek možemo nagađati kako je susret s BiH organiziran kako bi isti glumili nekog od ovih dvaju protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi čovjek saveza Vice Zeljković uoči ove utakmice napisao je sljedeće: “Ovo će biti sjajna prilika za reprezentaciju da odmjeri snage s jednim od glavnih favorita za osvajanje Europskog prvenstva. Nadam se da će i Zmajevi kroz baraž izboriti plasman na EURO, te da će i nama ova utakmica poslužiti kao svojevrsna priprema za smotru najboljih europskih selekcija u Njemačkoj. Za nas je ovo velika čast i privilegija. Nadam se da će utakmica u kolijevci nogometa biti ogroman motiv za naše igrače”.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine kroz svoju je 30-godišnju povijest već gostovala na otoku Velike Britanije, no ne u Engleskoj. 1999. su u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2000. igrali na Ibrox Parku u Glasgowu te izgubili od Škotske 1:0, dok su preostala gostovanja bila pozitivnije prirode. 2003. su odigrali 2:2 s Walesom u prijateljskoj utakmici (dva puta vodili golovima Elvira Baljića i Sergeja Barbareza), u susretu iste prirode 2012. godine su slavili 0:2 golovima Vedada Ibiševića i Miroslava Stevanovića, da bi dvije godine kasnije odigrali 0:0 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016.

Što se Engleza tiče, ukoliko računamo utakmice odigrane protiv reprezentacija Jugoslavije te Srbije i Crne Gore, oni će utakmicom protiv BiH kompletirati kolekciju utakmica protiv reprezentacija svih država koje su sačinjavale bivšu Jugoslaviju.

Komentari

Povezano