Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

BiH izgubila od Njemačke, presudio joj fantastični Undav

Reprezentacija Njemačke večeras je slavila u dvoboju protiv Bosne i Hercegovine rezultatom 1:2 na stadionu u Zenici. Strijelac za Elf dva puta je bio Deniz Undav u 30. i 36. minuti, a za ekipu Sergeja Barbareza pogodio je Edin Džeko u 71. minuti.  

Obje reprezentacije su u ovaj susret ušle vrlo oslabljene. Kod BiH nije bilo Kenara Pirića, Dennisa Hadžikadunića, Radeta Krunića i Amara Dedića. Nijemci su imali još lošiju sreću i na Bilino polje istrčali su bez  Robina Kocha, Brenda Lena i Davida Rauma, a zbog ozljeda izostali su Marc-André ter Stegen, Jamal Musiala i Kai Havertz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u četvrtoj minuti zaprijetila je BiH kada je iz slobodnog udarca pokušao Ivan Bašić, ali topovski udarac prohujao je pokraj vratnice.  14 minuta kasnije Serge Gnabry poslao je  nezgodnu loptu prema nazad, a to je skoro presjekao Ermedin Demirović, ali to je u zadnji čas u aut izbacio debitant na vratima Elfa Alexander Nubel.

Nijemci su uzvratili razornim pokušajem Pascala Grossa u 27. minuti, no to je otišlo pored gola. Lopta je bila toliko brza da ju je bilo gotovo nemoguće vidjeti golim okom.

Gosti su poveli nakon točno pola sata igre kada je Robert Andrich poslao loptu ka Florianu Wirtzu, a on je majstorski vratio do Undava koji je to rutinski pospremio u mrežu.

Domaćini se nisu stigli ni konsolidirati, a već je skoro bilo 0:2 kada je nakon gomile odbijanaca loptu u mrežu pospremio Kleindeinst, no dosuđeno je zaleđe.

Zanimljivosti su se odmah nastavile kao na traci! Sead Kolašinac je sjajno povukao kontru i dao loptu u for za Demirovića koji je sjajno izašao sam pred Nubela i već ga gotovo savladao, ali je pogodio spoj grede i vratnice. Bila je ovo najbolja prilika za Zmajeve do tada.

Kazna je uslijedila odmah u idućem napadu kada je Maximilian Mittelstadt poslao oštru loptu u sredinu za Undava i napadač Stuttgarta poentirao je za 0:2. Tik pred kraj poluvremena Joshua Kimmich je iz kornera pronašao  Wirtza na prvoj vratnici, no njegov pokušaj iz prve odlazi nebu pod oblake.

Na početku drugog dijela gledali smo prazan hod, a onda je Undav nakon devet minuta drugog poluvremena zamalo upisao trogodak, ali njegov udarac iz srca kaznenog prostora završio je u bloku.  Undav je svoj trogodak još jednom skoro ostvario u 58. minuti kada je lopta nakon vrlo dobre intervencije Nikole Vasilja došla do Undava koji ju šalje u mrežu, no  nakon VAR provjere označeno je još jedno zaleđe.

U 68. minuti lopta se još jednom našla iza Vasilja, no dosuđeno je i treće zaleđe, a autor poništenog gola ovog puta bio je Gnabry.

Festival zaleđa osvetio se Nijemcima u 71. minuti nakon što je udarac iz kuta izveo Benjamin Tahirović, a na drugoj vratnici sjajno je pogodio Džeko vrativši Zmajeve u život.

Naši susjedi su tada hrabro krenuli u napad, a dobar pokušaj imao je Dario Šarić, no to je otišlo pokraj vrata. Strasti su se tada uzburkale, a crveni karton u redovima BiH dobio je pomoćni trener Ninoslav Milenković kada je oštro prigovorio sucu.

Unatoč pritisku domaćih Njemačka je izdržala do kraja i tako zasluženo slavila rezultatom 1:2.

BiH za četiri dana igra na istom mjestu protiv Mađarske, dok će se Njemačka sastati sa Nizozemskom na domaćem terenu.

Komentari

Povezano