Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bilbao na pogon braće Williams svladao Atletico i ušao u finale Kupa

Uzvratna utakmica Kupa Kralja na San Mamésu ponudila je rezultatski jednosmjernu utakmicu. Athletic Bilbao je iz prvog susreta donio prednost od 1:0 nad Atletico Madridom, a do kraja prvog poluvremena su tu prednost znatno i povisili.

Utakmica pred rekordno ispunjenim San Mamesom nije razočarala. Pedeset dvije tisuće duša se okupilo na stadionu u najvećem gradu Baskije. Takva atmosfera pomogla je domaćima da dođu do vodstva prije isteka 15. minute. Bratska kombinacija dovela je domaće u vodstvo. Mlađi od braće Williams, Nico Williams, probio se po lijevoj strani, ubacio za svog brata Iñakija Williamsa koji efektno pogađa volejem za 1:0 na utakmici, odnosno ukupnih 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak je natjerao Madriđane da krenu s više žestine po smanjenje ukupnog rezultata, ali čvrsta obrana domaćih i nepreciznost te manjak koncentracije Ángela Corree zadržao je ukupni rezultat na 2:0.

Drugi pogodak na utakmici čekao se do 42. minute kada je bratska kombinacija ponovno bila u pogonu. Ovaj put su braća zamijenila uloge. Iñaki je probio po desnoj strani, vratio povratnu za Nica koji rutinski zabija iza Jana Oblaka za ukupnih 3:0.

Drugo poluvrijeme je kasnilo s početkom zbog problema na tribinama. Kao i u utakmici protiv Girone, nekome na tribini je bila potrebna medicinska pomoć. Prema informacijama kluba, došlo je do gušenja. Nakon desetak minuta čekanja, medicinska služba je uspjela pružiti pomoć navijaču te se uz ovacije s tribina utakmica mogla nastaviti.

Domaće ta pauza nije poremetila. Prvo su u ranim minutama drugog poluvremena skoro došli do 3:0 nakon asistencije Williamsa za Oihana Sanceta, ali je Sancet bio neprecizan. Međutim, u 61. minuti, Sancet je opet bio u prilici. Njegov udarac je loše iskontrolirao Oblak te je na odbijancu laku zadaću imao Gorka Guruzeta koji zabija za 3:0, odnosno ukupnih 4:0.

Do kraja utakmice gosti iz Madrida su pokušavali barem malo ublažiti poraz, ali Julen Agirrezabala nije želio danas kupiti lopte iz svoje mreže te je konačan rezultat dvomeča ostao 4:0.

Baske u finalu očekuje Mallorca koja je u polufinalu izbacila Real Sociedad boljim izvođenjem jedanaesteraca. Finale će se odigrati 6. travnja u Sevilli na La Cartuji.

Komentari

Povezano