Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mario Vušković kažnjen na četiri godine zabrane igranja

Bivši hrvatski mladi nogometni reprezentativac Mario Vušković bit će kažnjen na četiri godine zabrane igranja zbog dopinga, prenosi njemački Bild. Prema informacijama uglednog njemačkog lista, o presudi su obaviješteni odvjetnici.

Međunarodni sportski sud (CAS) u Lausannei danas je donio presudu koja još uvijek nije javno objavljena te je samo pitanje trenutka kada će to biti potvrđeno. Vušković je 16. rujna 2022. godine bio pozitivan na EPO poslije čega je osuđen na dvije godine suspenzije, ali se žalio na presudu pa je u konačnici dobio čak četiri godine kazne koja će isteći tek na jesen 2026. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB) u Frankfurtu je u ožujku 2023. proglasio Vuškovića krivim za korištenje dopinga te ga je suspendirao na dvije godine. Vuškovićevi odvjetnici su tada tražili oslobađajuću presudu, dok su Nacionalna antidopinška agencija Njemačke (NADA) i Svjetska antidopinška agencija (WADA) tražili povećanje suspenzije s dvije na četiri godine te im je u tome i uspjelo.

22-godišnjak ima ugovor s njemačkim HSV-om do ljeta 2025. godine za koji je dosad nastupio 47 puta i zabio tri gola, a trenutno nije poznato što slijedi za njega, odnosno hoće li nastaviti s nogometnom karijerom…

Komentari

Povezano