Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Biles bez zlata na gredi i parteru, Andrade postala brazilska rekorderka

Uz, za nas najvažnije, finale preče, danas su se u Bercy Areni održala još tri gimnastička finala na Olimpijskim igrama u Parizu.

Sve su otvorili gimnastičari na ručama, a nestvarni Jingyuan Zou je opravdao status najboljeg na svijetu te je osvojio zlato. Kinez, koji je jučer osvojio srebro na krugovima, je za svoju izvedbu dobio ocjenu 16.200 što je bilo nedohvatljivo za sve ostale finaliste. Ukrajinac Illia Kovtun koji trenira zajedno s našim gimnastičarima u Osijeku je s ocjenom 15.500 osvojio srebro, dok je zlatni iz višeboja i preče Shinnosuke Oka osvojio broncu s 15.300.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu grede za žene, vidjeli smo jednu veliku pogrešku i pad sa sprave favoritkinje za zlato Simone Biles koja je na kraju s ocjenom 13.100 završila na tek petom mjestu. Njezinu pogrešku je jedva dočekala Brazilka Rebeca Andrade, no ni ona nije uspjela doći do medalje jer joj suci nisu priznali par elemenata što je njezinu početnu ocjenu od 6.1 spustilo na 5.7 stoga je s ukupnih 13.933 zauzela četvrto mjesto.

Prvo žensko olimpijsko gimnastičko zlato za Italiju je osvojila Alicia D’Amato uz ocjenu 14.366, dok je njezina sunarodnjakinja Manila Esposito s 14.000 bila brončana. Između njih dvije se s 14.100 ugurala 18-godišnja Kineskinja Yaqin Zhou koja je tako svjetskom srebru dodali i olimpijsko.

Program je kompletiralo finale na parteru za žene u kojem se Amerikanka Biles nije uspjela iskupiti za greške na gredi te je, uz silan broj pogrešaka i u ovom finalu, došla do srebrnog odličja s ocjenom 14.133. Zlatom se okitila Brazilka Andrade koja je imala za samo 0.033 bolji rezultat čime je postala rekorderka svoje zemlje i prva olimpijka s barem šest osvojenih olimpijskih medalja.

Broncu je, naknadno je utvrđeno, osvojila Amerikanka Jordan Chiles s ocjenom 13.766.

Komentari

Povezano