Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Biles dominantno do zlata na preskoku, Irac i Filipinac osvojili prva gimnastička zlata za svoje zemlje

Prvi dan pojedinačnih finala u gimnastici na Olimpijskim igrama nam je donio nekoliko sjajnih individualnih predstava. Gledali smo tri finala, a zlata su otišla na Filipine, SAD i Irsku.

Najprije smo gledali finale partera za muškarce. U njemu smo vidjeli tri fenomenalne izvedbe gimnastičara koje su dijelile samo 0.067 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatom se okrunio Filipinac Carlos Edriel Yulo s okruglih 15.000 bodova čime je osvojio tek drugo zlato u povijesti za tu zemlju. Prije njega je zlato osvojila samo dizačica utega Hidilyn Diaz u Tokiju 2021. godine u kategoriji do 55 kilograma.

Srebro je osvojio branitelj naslova Izraelac Artem Dolgopyat koji je imao najbolju ocjenu za izvedbu u finalu (8.566), no njegova početna ocjena je bila slabija za 0.200 od Yula pa je s ukupnih 14.966 zauzeo drugo mjesto. Bronca je otišla u Veliku Britaniju, a nju je izborio aktualni svjetski prvak Jake Jarman s ocjenom 14.933.

Do sedmog olimpijskog zlata u karijeri i ukupno 10. medalje je na preskoku stigla Simone Biles. Amerikanka se odlučila na jedan zahtjevniji i jedan lakši preskok te je s prosječnom ocjenom od 15.300 glatko došla do jubilarne medalje.

Srebro je s prosjekom od 14.966 osvojila Brazilka Rebeca Andrade koja je branila naslov iz Tokija, a broncu Amerikanka Jade Carey kojoj je to druga olimpijska medalja poslije zlata s partera iz Tokija s 14.466.

U posljednjem finalu dana, konju s hvataljkama za muškarce, Rhys McClenaghan je potvrdio status trenutno najboljeg na svijetu. Irac je poslije dva uzastopna zlata sa svjetskih prvenstava danas uzeo i olimpijsko zlato s ocjenom od 15.533, a pritom je osvojio i prvu povijesnu gimnastičarsku medalju za Irsku.

Do prve medalje s velikih natjecanja je stigao Nariman Kurbanov iz Kazahstana koji je osvojio srebro s 0.100 slabijom ocjenom, dok je bronca otišla u SAD zahvaljujući Stephenu Nedorosciku.

Komentari

Povezano