Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bio je zdravstveno ugrožen, a sad će igrati bok uz bok s LeBronom Jamesom

Nakon neaktivnosti u free agencyju, generalni menadžer Los Angeles Lakersa Rob Pelinka konačno je dodao novog igrača u svoju momčad, a to je mladi centar Christian Koloko.

Koloko, koji ima 24 godine, je bio izabran od strane Toronto Raptorsa kao 33. izbor na draftu 2022. godine. Tijekom njegove rookie sezone u 58 utakmica prosječno je postizao 3,1 poen, 2,9 skokova i 1,0 blokadu po utakmici uz 48 posto šuta iz igre. Ovaj 216 centimetara visoki centar pokazuje visoki potencijal u blokiranju šuteva i zaštiti obruča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Koloko je nakon prošle sezone bio otpušten od strane Raptorsa zbog problema s krvnim ugruškom koji je u potpunosti ugrozio njegovu karijeru. Mladi igrač je propustio cijelu sezonu 2023./2024. i bio onemogućen potpisivanju ugovora sve dok nije dobio medicinsko odobrenje liječnika. Nakon što je ovo ljeto dobio zelenu zastavicu za nastavak karijere, centar se odlučio za tim Jezerčana.

Koloko možda nije ono što su navijači Lakersa zamišljali kao glavno ljetno pojačanje, ali opcije su bile ograničene zbog postojećih ugovora i situacije na salary capu. Iako je još mlad i nedovoljno provjeren, njegova visina i centarske vještine trebale bi donijeti dodatnu snagu kalifornijskoj momčadi.

Anthony Davis, koji je sljedeći u redu za preuzimanje uloge lidera franšize, bit će ključan igrač na obje strane terena. AD je uvijek naglašavao kako se osjeća ugodnije na poziciji “četvorke” pa nije tajna da želi provesti više vremena igrajući s drugim visokim igračima. Osim ponovno ozljeđenog Christiana Wooda i Jaxsona Hayesa sklonog oscilacijama, Lakersi nemaju puno sigurnih opcija na poziciji centra pa je za očekivati da će Koloko lako dobiti priliku u rotaciji.

Kraj karijere LeBrona Jamesa je sve bliže i sukladno tome Lakersi postaju sve očajniji da osvoje još jedan naslov i pruže mu oproštaj koji zaslužuje. Za malo više od mjesec dana kreće nova sezona te ćemo tek tada vidjeti mogu li Lakersi s J.J. Redickom na klupi napraviti iskorak u odnosu na prethodnu sezonu.

Komentari

Povezano