Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bišćan okupio U21 reprezentaciju i najavio protivnike

U sklopu priprema za Europsko prvenstvo ovoga ljeta mlada reprezentacija odigrati će dva prijateljska ogleda. Prvi je 23. ožujka u Varaždinu protiv Izraela, a nakon toga mladi Vatreni idu u London gdje će se sastati s vršnjacima iz Engleske. Povodom toga izabranici Igora Bišćana su se danas okupili u Zagrebu.

“Svako okupljanje je važno i svaka utakmica je važna. Igrači moraju biti svjesni da je svaka utakmica, bilo da se radi o prijateljskoj ili natjecateljskoj, prilika za njih. Ove dvije utakmice jesu prijateljskog karaktera, ali su i pripremne za Europsko prvenstvo koje je vrhunac cijelog ciklusa.”, izjavio je izbornik Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Europsko prvenstvo se održava od 21. lipnja do 8. srpnja u Rumunjskoj i Gruziji. Hrvatska je u teškoj skupini sa Španjolskom, domaćinom Rumunjskom i Ukrajinom. Ne čudi stoga odabir jakih protivnika za dva prijateljska ogleda u ovome ciklusu.

“Protivnici su najbolji koje smo mogli dobiti u ovom trenutku jer mnoge reprezentacije više nisu dostupne zbog promjena godišta i ovi koji su na Euru su jedini s kojima smo mogli igrati pa smo odlučili uzeti najbolje moguće, da probamo osjetiti koja je to kvaliteta koja će nas vjerojatno očekivati na Euru, a Englezi svakako spadaju u taj rang. Izrael je iz četvrtog pota, ali je reprezentacija koja je dosta energična, dosta kvalitetna, žilava i čvrsta, pa da vidimo otprilike protiv dvije takve reprezentacije gdje smo i kakvi smo.”, osvrnuo se Bišćan na nadolazeće oglede.

Stanje u momčadi

Izborniku su se odazvali svi sa popisa, ali u oči upada izostanak Luke Sučića kojem je pukao vanjski ligament lijevog koljena te ga čeka dulja pauza. Došao je i povratnik Marin Ljubičić koji nije bio pozvan za dvomeč dodatnih kvalifikacija s Danskom odličnoj formi za LASK unatoč.

“Svi su manje-više tu, osim Sučića koji bi bio tu da nije bio na operaciji. To nam nikako nije dobro sjelo, jer je on kod nas jedan od glavnih igrača, igrač o kojemu puno toga ovisi i sad nam preostaje da se nadamo da će se uspjeti oporaviti na vrijeme.”, rekao je izbornik mlade reprezentacije za mladog igrača Red Bull Salzburga.

Za očekivati je kako će izbornik iskoristiti veliki broj od 24 pozvana igrača u nadolazećim susretima. Time će dobiti sliku stanja uoči skorašnjeg EURA. Tamo ćemo tražiti drugi u nizu prolazak skupine. Na prošlom europskom prvenstvu mladi Hrvati su prošli kao drugi u skupini s Portugalom, Švicarskom i Engleskom prije nego što ih je nakon produžetaka u četvrtfinalu izbacila reprezentacija s kojom su ove godine u skupini, Španjolska.

Komentari

Povezano