Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bitka za Luku Vuškovića

Talijanski stručnjak i vjerojatno najvjerodostojniji izvor vijesti za transfere u svijetu nogometa, Fabrizio Romano, ponovno se oglasio putem društvenih mreža s vijestima o Hajdukovom i hrvatskom 16-godišnjem dragulju Luki Vuškoviću.

Mladi stoper, kojeg svjetski relevantni skauti nazivaju generacijskim talentom, prije manje od mjesec dana je napunio 16 godina i debitirao za prvu momčad te postao i najmlađi strijelac u 112 godina dugoj povijesti splitskog kluba. Od tog trenutka je već praktično postao standarni prvotimac, a pod svoje okrilje ga je uzeo “superagent” Pini Pinhas Zahavi. Od tog trenutka je priča oko Vuškovića dobila potpuno novu dimenziju jer sve jasnije da Hajduk teško može zadržati svoje dijete duže od ljeta, a na vrata kucaju brojni velikani europskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi relevantni izvori u posljednjih mjesec dana navode kako je Manchester City debelo zagrizao za dovođenje Vuškovića na Etihad. Englezi su obitelji pristupili i prije nego je Vušković debitirao za seniore, ali je Hajduk uspio s Lukom dogovoriti profesionalni ugovor do 2026. godine i time se staviti u dobru pregovaračku poziciju s potencijalnim kupcima. City je navodno ponudio 10 milijuna eura + 2 milijuna u bonusima, a kasnije svoju ponudu podebljao na čistih 12 milijuna eura + određeni bonusi. Hajduk tu ponudu nije niti prihvatio niti odbio budući da mu se nimalo ne žuri skočiti na prvu ponudu u situaciji kada je Vušković podcrtan kao želja u notesima brojnih klubova koji si mogu priuštiti takav transfer.

Danas je priča dobila i svoj nastavak. Romano se ponovno oglasio na Twitteru s obavijesti da se odvija ”luda utrka” za potpis mladog Vuškovića te da su uz Manchester City, sada ozbiljno zainteresirani PSG (koji se i ranije spominjao) te nekoliko neimenovanih engleskih klubova. Za svakog prodavatelja je interes klubova iz Premier lige glazba za njihove uši budući da je povijesti pokazala da su takvi transferi u startu skuplji nego prema ostalim ligama iz europskog vrha.

S obzirom na iznose koji se spominju, bacili smo oko i na najveće transfere 16-godišnjaka u povijesti nogometa (prema Transfermarktu). Rekord trenutno drži Pietro Pellegri koji je 2017. godine prešao iz Genoe u Monaco za 20,9 milijuna eura. Slijedi ga transfer Willema Geubbelsa iz Lyona ponovno u Monaco koji ga je 2018. godine platio 20 milijuna eura. Na trećem mjestu je osvajač Golden Boy nagrade Pedri koji je 2019. godine prešao iz Las Palmasa u Barcelonu za 17,5 milijuna eura. Već sada je prilično jasno da će Luka Vušković ući minimalno u Top 4 budući da je trenutno četvrti najveći transfer onaj Thea Walcotta kojeg je Arsenal još 2005. godine doveo iz Southamptona za 10,5 milijuna eura.

Gdje će se Luka Vušković smjestiti na ovoj listi ostaje za vidjeti. Navijačima Hajduka ostaje da uživaju u njegovim igrama u bijelom dresu dok još mogu te se nadati da će njegov, sigurno najveći transfer u povijesti kluba, uprava usmjeriti u dovođenje pojačanja koji mogu dovesti Splićane bliže ostvarenju njihovih ciljeva i ambicija.

Komentari

Povezano