Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bivši australski reprezentativac pojačao Rudeš

Desni bek rođen 1996. u Zagrebu koji je prošao mlađe uzraste Kustošije, Zagreba i Lokomotive gdje je dobrim igrama skrenuo pozornost na sebe te talijanske Brescije, Fran Karačić, novi je igrač Rudeša.

Karačić je, podsjećamo, bio standardni reprezentativac Hrvatske do 21 godine, prije no što je bivši igrač Rijeke i pomoćnik australskog izbornika Berta van Marwijka, Anthony Miličić, saznao kako desni bek ima mogućnost zaigrati za australsku reprezentaciju zbog oca koji je rođen u Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nikada prije toga nije bio u Australiji, ali i s obzirom da nije očekivao poziv izbornika Zlatka Dalića, Karačić je 2018. godine prihvatio poziv australskog izbornika i postao članom reprezentacije koja je zaigrala na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji. Karačić nije zaigrao niti u jednoj od utakmica u Rusiji, a debi za reprezentaciju upisao je u lipnju 2021. godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

Prvi pogodak za Australiju postigao je protiv Nepala 11. lipnja 2021. godine u pobjedi 3:0, a na Svjetskom prvenstvu u Katru zaigrao je u utakmicama protiv Tunisa te Argentine u 1/16 finala u kojoj je Australija nesretno izgubila rezultatom 2:1.

Karačić je bez kluba od srpnja prošle godine kad mu je istekao ugovor s Brescijom, a posljednju je utakmicu odigrao 1. lipnja u playoffu za ostanak u Serie B protiv Cosenze, koju je njegov klub izgubio s kumulativnih 4:0.

Novi desni bek Rudeša tako nastavlja nisku zvučnih pojačanja i igrača bez kluba poput Ante Čorića, Matea Pavlovića, Tomislava Mrčele, Ivana Pešića i Erosa Grezde, koji će pokušati preokrenuti kolo sreće trenutno najlošije HNL ekipe koja na kontu nakon 20 kola ima tek 4 osvojena boda.

Komentari

Povezano