Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bivši hrvatski reprezentativac je novi trener juniora Udinesea

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Igor Bubnjić postao je novi trener juniora Udinesea, objavio je talijanski klub na svojim službenim stranicama. On se tako u novoj ulozi vraća u klub u kojem je proveo najveći dio svoje igračke karijere (2013. -2018.), 30-godišnjaku je to drugi trenerski angažman nakon što je u protekloj sezoni vodio juniore Istre 1961 s kojima je osvojio 9. mjesto u domaćem prvenstvu.

Podsjetimo, bivši stoper je svoju seniorsku karijeru započeo u Slaven Belupu gdje je prve nastupe upisao u sezoni 2011./12. kada je klub iz Koprivnice završio na sjajnom 3. mjestu u posljednjoj sezoni Lige 16 što im je omogućilo nastup u kvalifikacijama za Europsku ligu. Bubnjić je sljedeće sezone upisao 29 nastupa, uključujući i pobjedu protiv Athletic Bilbaoa te se stabilizirao kao redoviti U21 reprezentativac. Konačna potvrda kvalitete bio je poziv u A reprezentaciju na ljeto 2013. godine kada je zaigrao u dvije prijateljske utakmice protiv Portugala i Južne Koreje. Tada je ostvario i transfer u Udinese koji ga je kupio za 1,5 milijuna eura što je do danas 4. najveći transfer Slaven Belupa u povijesti (ispred su Nikola Katić, Mato Jajalo i Lovro Zvonarek).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, karijera mu se dalje nije razvijala po planu zbog brojnih problema s ozljedama. U Udineseu je proveo 5 godina svoje karijere, ali je za talijanski klub upisao svega 16 nastupa te je 3 sezone proveo na posudbama u Carpiu (10 nastupa), Bresciji (8 nastupa) i na kraju u Interu iz Zaprešića (bez nastupa). Posljednji pokušaj održavanja profesionalne karijere imao je na Malti u sezoni 2018./19. kada je potpisao za Hibernians, ali je nakon samo 2 nastupa bio prisiljen sa samo 27 godina završiti svoju profesionalnu karijeru.

“Nakon 20 godina bavljenja onim što sam najviše volio, odlučio sam se za kraj profesionalne nogometne karijere zbog ozljeda koje su mi donijele tri operacije i više od tri godine neuspješnih terapija i mogućnosti da se vratim na teren. Stvorio sam puno prekrasnih uspomena tijekom svoje karijere koje uključuju uspone i padove, imao prilike upoznati sjajne ljude i imati fenomenalne navijače na svojoj strani. Zahvaljujem se HNS-u, Slaven Belupu, Udineseu, Carpiju i Bresciji što su mi pružili priliku da budem dio njihovih nogometnih obitelji, ali sada je vrijeme da se otisnem u novu avanturu i stvaram novu nogometnu karijeru. Hvala svima!“, objavio je na svom instagramu 2019. godine.

Ipak, to nije bio apsolutni kraj njegove karijere jer je u sezoni 2021./22. zaigrao u 1. županijskoj ligi za NK Daruvar, klub u kojem je napravio svoje prve nogometne korake. Odigrao je tako sezonu za svoj gušt, a dokaz da se poptuno prilagodio proper footballu županijskih liga je činjenica da je u 8. kolu na gostovanju kod NK Gordowe isključen iz igre zbog fizičkog napada na igrača te je kažnjen s 2 utakmice negiranja.

Bubnjić je ugovor s Udineseom potpisao na godinu dana, do kraja sljedeće sezone, a juniore Udinesea voditi će u Primaveri 2 budući da su u protekloj sezoni pod vodstvom slovenskog trenera Jania Sturma završili na 17. mjestu Primavere što je značilo ispadanje u niži rang. Bila je to i prva sezona u kojoj su juniori Udinesea igrali u najvišem rangu omladinskog nogometa u Italiji nakon 3 sezone koje su proveli u Primaveri 2, a pred Bubnjićem je zadatak da ih pokuša vratiti u elitni rang.

Komentari

Povezano