Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bivši hrvatski reprezentativac potpisao za Rudeš

Nakon što smo danas već izvijestili da je u redove Rudeša stigao bivši stoper Šibenika, Mislav Matić, večeras je klub potvrdio dovođenje još jednog nogometaša. Od danas je novi igrač Rudeša bivši hrvatski reprezentativac, 33-godišnji Ivan Tomečak.

Tomečak je prošao omladinsku školu Dinama, a kroz mlađe momčadi je dogurao i do prvog sastava Modrih za kojeg je debitirao još u sezoni 2008/09. U ljeto 2013. godine je preselio u Rijeku, čiji je dres nosio do početka sezone 2015/16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je preselio u ukrajinski Dnipro, a odigrao je epizodne uloge i po Saudijskoj Arabiji (Al-Nassr prije nego što je bio ovoliko popularan) i Belgiji (Club Brugge i Mechelen), nakon čega je uslijedio povratak u Rijeku. Nakon dvije i pol sezone, ponovno je otišao u inozemstvo, točnije na Cipar u Pafos, ali prošlog se ljeta vratio u hrvatski nogomet. Prvi dio sezone proveo je u Lokomotivi, a drugi dio u Gorici.

Tijekom dosadašnje karijere, Tomečak je osvojio pet naslova prvaka Hrvatske s Dinamom, po tri hrvatska Kupa s Dinamom i Rijekom, po jedan hrvatski Superkup s Dinamom i Rijekom te jedno belgijsko prvenstvo s Club Bruggeom.

Reprezentativni dres je obukao jednom, u porazu od 2:1 protiv Argentine u prijateljskoj utakmici 2014. godine.

“Jako sam sretan što sam se priključio momčadi. Odradio sam i prvi trening, koji je bio za mene i dosta naporan, jer nisam skroz u ritmu. Nadam se da ću biti od pomoći ekipi u nadolazećim utakmicama. Došao sam u klub jer vidim viziju, i vjerujem da će rasti te da će postati ozbiljniji u hrvatskim okvirima. Tko zna, nekad možda i u širim. Zatekla me odlična atmosfera, dečki izgledaju spremni. Željni su rada i dokazivanja te vjerujem da ćemo zadržati taj elan i vjeru. Vjerujem da možemo nastaviti onaj pobjednički niz s kojim su okončali nastupe u drugoj ligi. Naravno, drago mi je što je tu i Robert Prosinečki, veliki igrač, ali i odlični trener, što mi je bio dodatni “poguranac” da dođem ovdje i dokazujem se pred takvom klasom’, rekao je Tomečak.

FB: NK Rudeš
Komentari

Povezano