Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bivši igrač Lokomotive najbolji strijelac druge španjolske lige

Lokomotivina momčad iz sezone 2019/2020 puna je sjajnih igrača koji su napravili pristojne karijere. Od Kristijana Jakića do Ive Grbića, ta ekipa bila je krcata talentom te su u dramatičnom raspletu u 88. minuti posljednjeg kola uzeli drugo mjesto ispred Osijeka i Rijeke i osigurali si kvalifikacije za Ligu prvaka.

Prava je zato šteta što se većina te ekipe prodala prije utakmice s bečkim Rapidom jer bi si pobjedom u tom susretu Lokomotiva osigurala grupnu fazu Europske lige. Čak je i osakaćena ekipa Lokomotive izgubila minimalno. Jedan od igrača prodanih prije važne utakmice je i junak ovoga teksta Albanac Myrto Uzuni koji je za 1,8 milijuna eura pojačao redove Ferencvárosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzuni se ponovno predstavio hrvatskoj javnosti odmah idućeg ljeta. U susretu 3. pretkola Lige prvaka između Ferencvárosa i Dinama, Uzuni je svojim golom u 65. minuti nakon greške Joška Gvardiola izbacio Dinamo iz Lige prvaka, a kasnije je u playoffu protiv norveškog Moldea još jednom zabio te je bio jedan od najzaslužnijih što se najuspješniji mađarski klub vratio u najelitnije klupsko natjecanje nakon 24 godine.

Nakon toga, Uzuni je očekivano ispao iz fokusa hrvatske javnosti jer ruku na srce, mađarska liga ne spada u najpraćenije lige svijeta. Tako je prilično nezapaženo prošao njegov transfer u Granadu prošle zime. Ferencváros je dobio 3 milijuna eura, a Granada još jedno pojačanje u pokušaju spasa prvoligaškog statusa. Uzuni se nije najbolje snašao u La Ligi te je u 15 nastupa zabilježio samo jedan gol i jednu asistenciju, a Granada je nakon drame u zadnjem kolu i 0:0 s Espanyolom ispala iz lige.

Uzunija nije pokolebao loš start na Pirenejskom poluotoku i pad u niži rang te se ove sezone prometnuo u prvog topnika Granade, ali i prvenstva. U 29 nastupa ove sezone Uzuni je upisao 20 golova i 4 asistencije. Posebno dobru formu Albanac bilježi u 2023. u kojoj u devet nastupa ima čak deset golova. Posljednja žrtva bio je nekadašnji klub Nenada Bjelice Albacete protiv kojeg je u pobjedi 1:2 Uzuni upisao gol i asistenciju.

Ova golgeterska forma Uzunija dolazi pomalo iznenađujuće jer Albanac se ni u Lokomotivi ni u Ferencvarošu nije nametnuo kao igrač koji zabija toliko golova. Ipak, uvijek je lijepo vidjeti da igrači koji su trčali HNL travnjacima uspjevaju van nama najdraže lige. Zato veseli vidjeti Uzunija kako terorizira stopere druge španjolske lige kao što ih je onomad terorizirao u HNL-u. Uzuniju želimo puno sreće i da se sa svojom Granadom vrati u najviši rang španjolskog nogometa.

Komentari

Povezano