Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bivši igrač Manchester Uniteda: “Koga onda zastupam, Srbiju?”

Švedska je reprezentacija nakon poraza od Belgije, gorčinu isprala visokom pobjedom protiv Azerbajdžana, međutim, dan nakon u švedskoj nitko ne priča o njihovoj dobroj igri i pogocima, već o užarenom 3-minutnom intervjuu švedskog izbornika Jana Anderssona s ekipom švedske TV kuće Viaplay. Jedan od istaknutijih članova TV ekipe je Bojan Đorđić, nekadašnji švedski reprezentativac srpskog podrijetla koji je u jednoj fazi karijere dospio i do Manchester Uniteda, premda je za Crvene vragove upisao tek 1 nastup.

Intervju izbornika nakon pobjede odvijao se u relativno uobičajenom i revijalnom tonu, sve do pitanja Bojana Đorđića o Jesperu Karlssonu, 24-godišnjem veznjaku AZ Alkmaara koji ove sezone igra u fenomenalnoj formi, a u posljednjih je 7 utakmica za nizozemsku ekipu upisao čak 5 pogodaka i 5 asistencija. Naglasio je Đorđić kako je Karlsson, dobroj formi usprkos, u 2 utakmice za reprezentaciju dobio tek 8 minuta igre. Zanimljivo, i to mu je bilo dovoljno za novi pogodak, iz sjajno izvedenog slobodnog udarca s 25 metara za 4:0 u 88. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andersson je pri odgovaranju zauzeo defenzivan stav, naglasivši kako je Karlsson u dobroj formi posljednjih mjeseci, no prije toga je bio ozlijeđen i nije uspjevao uhvatiti pravu formu, a na sebe je preuzeo zaslugu njegovog pogotka iz slobodnog udarca, navevši kako je Anthonyu Elangi koji je u igru ušao neposredno prije, rekao da Karlssonu prenese gdje treba pucati.

Ipak, progresivna eksplozija švedskog izbornika u kojoj se nije libio psovati i podizati ton uslijedila je nakon Đorđićevog komentara da bi se moglo diskutirati o početnoj jedanaestorki i taktičkoj pripremi. Odgovorio je Andersson protupitanjem o tome trebaju li onda Alexander Isak i Viktor Györekes ispasti iz sastava, nakon čega kreće vatreni dijalog i konfrontacija Anderssona i Đorđića u kojoj se i mahalo rukama, psovalo. Andersson je Đorđića pitao koga je on u svojoj karijeri trenirao, dok je Đorđić uzvratio pitanjem o tome na kojoj je on razini igrao nogomet.

Intervju je eskalirao nakon Anderssonovog pitanja Đorđiću o tome koga on zapravo zastupa, Švedsku ili nečije tuđe interese. Đorđića je ovo pitanje poprilično iznerviralo, pa je uzvratio Anderssonu upitavši ga implicira li da on zastupa interese nekog drugog, možda Srbije. Uslijedio je pravi mali “Mexican standoff” tj. napeto gledanje u oči između dvojca kojeg su pokušala prekinuti ostala 3 novinara, skretanjem teme na nešto drugo, no za Anderssona je bilo prekasno pa je napustio studio s komentarom od toga da nikada nije bio prozivan i napadan nakon pobjede od 5:0.

Čitajući komentare na društvenim mrežama, stječe se dojam kako je većina Šveđana na strani novinara, zbog popriličnog nezadovoljstva njegovim vođenjem reprezentacije bez obzira na sinoćnju pobjedu. Također, smatraju da je u konfrontaciji bio neprofesionalan, preosjetljiv te nepotrebno agresivan, iako smatraju i kako u njegovom odgovoru Đorđiću nije bilo ni trunke nacionalizma ili ksenofobije na što je Đorđić instantno pokušao ukazati.

Intervju možete pogledati OVDJE.

Komentari

Povezano