Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Bivši junior Hrvatske tragičar Srbije; Mađarska izborila polufinale EP-a

Vaterpolisti Mađarske su upravo postali prvi polufinalisti Europskog prvenstva. Oni su u izrazito izjednačenoj utakmici svladali Srbiju tek nakon izvođenja peteraca rezultatom 15:14.

Dvoboj dvije vaterpolske velesile je bio potpuno izjednačen i ni u jednom trenutku nijedna reprezentacija nije dolazila do prednosti veće od jednog pogotka razlike. Pogotkom Nemanje Vice, Srbija je povela s 10:9 samo minutu i 50 sekundi prije kraja, ali već u idućem napadu najbolji pojedinac susreta, Vince Vigvari pogotkom u bliži kut gola Radoslava Filipovića izjednačava na 10:10 što će se pokazati i konačnim rezultatom regularnog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga se pristupilo petercima, a nakon što su u prvoj seriji raspucavanja precizni bili Radomir Drašović i Adam Nagy, ključan događaj se odvio u drugoj seriji. Bivši junior reprezentacije Hrvatske Marko Radulović je bio izvođač drugog peterca, a onda mu se dogodio rijetko viđen gaf jer nije uspio uopće uputiti udarac nakon što mu je prilikom pokušaja šuta lopta ispala iz ruke.

Mađarski vaterpolisti su do kraja raspucavanja zabili svaki od sljedeća četiri peterca te su slavili s konačnih 15:14. Kompletno raspucavanje uključujući i Radulovićev promašaj možete pogledati OVDJE.

Mađare, koji su na ovaj turnir stigli u rezervnom sastavu, do pobjede je predvodio Vince Vigvari s pet pogodaka, dok je jedan manje postigao David Marcell Tatrai. U srpskim redovima su po tri gola zabili Strahinja Rašović, Dušan Mandić i Nikola Jakšić.

Mađarska sada u polufinalu očekuje pobjednika duela između Hrvatske i Grčke koji je na rasporedu danas od 18:30. S druge strane, nakon četiri uzastopne titule europskog prvaka, Srbija sada po treći put u nizu ostaje bez medalje na prvenstvu Europe.

Komentari

Povezano