Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bivši kapetan Rijeke preselio iz Frankfurta u LASK

Bundesligaš Eintracht Frankfurt odlučio je poslati svog braniča Hrvoja Smolčića, brata blizanca novog kapetana Rijeke Ivana Smolčića, na posudbu u austrijski Linzer ASK.

Ovaj 23-godišnji hrvatski nogometaš provest će nadolazeću sezonu u dresu LASK-a gdje već neko vrijeme uspješno igra i nekadašnji Hajdukov napadač Marin Ljubičić. Smolčić će u LASK-u imati priliku napraviti “sljedeći korak u svojoj karijeri”, kako je izjavio sportski direktor Eintrachta Markus Krösche.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvoje Smolčić pridružio se Eintracht Frankfurtu 2022. godine, nakon transfera iz HNK Rijeka. Od tada je odigrao 20 utakmica u Bundesligi, postigavši jedan pogodak.

Iako je pokazao potencijal, klub je odlučio da će posudba u Linzer ASK biti idealna prilika za njegov daljnji razvoj.

“Vjerujemo da će Hrvoje u LASK-u dobiti potrebnu minutažu i iskustvo kako bi se nastavio razvijati kao igrač. Posudba je dio našeg dugoročnog plana za njegovu karijeru i radujemo se njegovom povratku s još više iskustva,” izjavio je Markus Krösche.

Zanimljivo, Hrvati su drugi najbrojniji stranci u povijesti LASK-a, a Smolčić je jubilarni 20. uz prije spomenutog Ljubičića te Fabiana Benka, Ivana Kovačeca, Marija Burića, Antonia Ljubasa, Marka Babića, Antu Budimira, Silvija Čavlinu, Marija Mijatovića, Davorina Kablara, Antu Bilokapića, Željka Pavlovića, Ivicu Dusparu, Davora Brauna, Vladimira Mesara, Borisa Šikića, Luku Lipošinovića, Antonija Đurića te Tomislava Crnkovića.

Komentari