Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bivši ministar financija postao predsjednik Hrvatskog teniskog saveza

Bivši dopredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija Zdravko Marić postao je novi predsjednik Hrvatskog teniskog saveza.

Jednoglasnom odlukom nazočnih članova Skupštine HTS-a izabran je na sastanku održanom 16. listopada u Zagrebu. Marić je zamijenio Nikolinu Babić koja je na tu poziciju držala šest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Skupštini je bilo nazočno 39 od mogućih 50 članova s pravom glasa, a pred izbor je izneseno izvješće o radu HTS-a u razdoblju od 2018. do danas.

Ovako se javnosti obratio novi predsjednik:

Zahvaljujem se Nikolini Babić na vođenju HTS-a, i njenim suradnicima, bilo u uredu, bilo u odborima. Rezultati dovoljno govore. Napravio se određeni iskorak, a vidjelo se da je tenis jedna od perjanica hrvatskog sporta.

Prve olimpijske medalje su došle iz tenisa, a u Parizu je nastavljeno. Sve ovo nas obvezuje i ja to ozbiljno shvaćam, bez obzira na volonterski angažman. Obvezuje na ekipiranje, da djelujemo na boljitak hrvatskog tenisa.

U prioritetima nema iznenađenja – djeca nam trebaju biti prioritet, da odlučimo kako ćemo ih privući, educirati i što dulje zadržati da se bave ovim divnim sportom.

Ovdje su danas u kontekstu terena spomenuti Zagreb i Split, ali ne smijemo zanemariti sve ostale dijelove Republike Hrvatske. Zaista ću se zdušno založiti da se infrastruktura nastavi izgrađivati. Nikolina i cijeli njen tim su se jako, jako borili po tom pitanju, a treba biti uporan i argumentiran da se vidi da to nije projekt za pojedinca, nego za zajednicu.

Zdravko Marić
Komentari

Povezano