Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bivši napadač Istre 1961 sjajnim pogotkom sudjelovao u pobjedi New York Cityja (VIDEO)

U jedinoj jučerašnjoj utakmici američkog MLS-a na Yankee Stadiumu u New Yorku susreli su se domaćin New York City FC i Orlando City. Bila je to 20. utakmica u tamošnjoj Istočnoj konferenciji, a Golubovi su na koncu pobijedili goste s 4:2.

Bio je to zanimljivi susret u kojem smo vidjeli čak šest pogodaka, a pobjedu su domaćini naizgled riješili već u prvom poluvremenu. Santiago Rodríguez lijepim je dalekometnim pogotkom rano donio prednost svojoj momčadi, da bi u dugoj sudačkoj nadoknadi pala još dva zgoditka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, zbog pružanja pomoći gostujućem vrataru Masonu Stajduharu koji je morao biti i zamijenjen, prva polovica utakmice produžena je čak 13 minuta. U tom su periodu u preslikanim akcijama preko desne strane Hannes Wolf i Agustín Ojeda zabili za ukupnih 3:0.

Opuštanje domaćih snaga dopustilo je gostima da prvo smanje na 3:1 preko Dagura Dana Þórhallssona, da bi početnička reakcija New Yorkove obrane gostima podarila priliku za 3:2 koju Duncan McGuire iskorištava i zabija u kasnoj 92. minuti.

Gosti su bacili sve snage u napad i ostavili obranu poroznom, što je sjajnom solo akcijom iskoristio bivši napadač Istre 1961 Monsef Bakrar. Alžirac je primio loptu na rubu kaznenog prostora, tunelom prošao svoju pratnju, a potom “henryjevskim” manirom zabio u malu mrežicu za konačnih 4:2. Pogodak možete pogledati na sljedećem linku.

Bakraru je ovo bio peti pogodak u 28 nastupa za New York City od prelaska na Novi kontinent prošlog ljeta, te prvi koji je zabio ove sezone. Kada su ga u izjavu nakon utakmice pitali gdje rangira ovaj zgoditak na vlastitoj ljestvici, Alžirac je znakovito rekao “Ne znam, zabio sam ih previše”. Spomenimo i kako je za poraženu momčad gotovo cijelu utakmicu odigralo Dinamovo nesuđeno pojačanje – Argentinac Martín Ojeda.

U Istočnoj konferenciji New York City trenutno zauzima četvrto mjesto s 32 boda, dok je Orlando trenutno jedno mjesto ispod pozicije koja vodi u play-off. Deseta su momčad konferencije s 21 bodom.

Komentari

Povezano