Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bivši NBA All-Star Kemba Walker najavio odlazak u mirovinu

Kemba Walker, najbolji strijelac u povijesti Charlotte Hornetsa i četverostruki All-Star tijekom svojih 12 NBA sezona, najavio je odlazak u mirovinu.

Walker, koji je prošle sezone igrao za AS Monaco u Euroligi, proveo je osam sezona s Hornetsima (2011. – 2019.), dvije sezone s Boston Celticsima (2019. – 2021.) te po jednu sezonu s New York Knicksima (2021.- 2022.) i Dallas Mavericksima (2022, – 2023.) u svojoj NBA karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj 183 centimetara visoki razigravač bio je tri puta član All-Star ekipe dok je igrao u Charlotteu, dok je te zasluge ostvario jednom i u Bostonu. Kraj NBA karijere 33-godišnjeg Walkera bio je obilježen njegovim ozljedama koljena zbog kojih je propustio značajan dio vremena u posljednje dvije sezone (igrao je svega 37 utakmica s New Yorkom 2021./22. i samo devet utakmica s Dallasom prethodne sezone).

Walker se povlači kao najbolji strijelac u povijesti Hornetsa te se rangira među prva tri igrača u povijesti franšize po broju odigranih utakmica, asistencija i ukradenih lopti, dok također drži timske rekorde po broju pogođenih trica, šuteva iz igre te slobodnih bacanja.

Amerikanac je postizao prosječno 19,3 poena u svojih 12 sezona u NBA-u, a također ostaje zapamćen njegov nastup u NCAA finalnom turniru 2012. kad je ”Cardiac Kemba” samostalno odvukao svoj UConn do naslova državnog prvaka.

Komentari

Povezano