Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bivši svjetski prvak u atletici preminuo u 29. godini

Protekle večeri je atletski svijet šokirala vijest da je kanadski skakač s motkom, Shawn Barber, preminuo u 29. godini života. Barber je inače bio svjetski prvak iz 2015. godine te osvajač medalja s Igara Commonwealtha iz 2014. te 2018. godine.

Barber je 2015. godine u Pekingu osvojio titulu svjetskog prvaka preskočivši 5.90 metara što je uspjelo i Raphaelu Holzdeppeu, međutim Kanađanin je to uspio iz prvog, a Nijemac tek iz trećeg pokušaja. To je ujedno i jedina medalja za kanadski skok s motkom sa svjetskih prvenstava gledajući i mušku i žensku konkurenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema novinskim izvješćima, imao je zdravstvenih problema, a preminuo je od medicinskih komplikacija. Njegova agencija, Doyle Management, rekla je sljedeća:

“Prijatelj koji nikada neće biti zaboravljen. Preminuo je kanadski olimpijski skakač s motkom Shawn Barber.

On je trenutno kanadski rekorder sa svojim osobnim rekordom od 6.00 m te je bio svjetski prvak 2015. u skoku s motkom. Shawn je također bio olimpijski finalist na Olimpijskim igrama 2016. u Rio De Janeiru. Jako će nam nedostajati.”

Barber je 2016. godine pao na doping testu na kokain tijekom natjecanja na kanadskom prvenstvu nakon što je slučajno progutao tvar tijekom seksualnog odnosa kojeg je dogovorio putem “Craigslista”. Ipak, bilo mu je dopušteno da se natječe na Olimpijskim igrama u Riju iste godine nakon što je Kanadski centar za rješavanje sportskih sporova (SDRCC) odlučio da je nenamjerno uzeo supstancu nakon što je poljubio ženu koja je uzela tu drogu nekoliko minuta ranije.

Na Olimpijskim igrama je izborio finale u kojem je zauzeo 10. mjesto s preskočenih 5.50 metara.

Komentari

Povezano