Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bivši tim Wembanyame bankrotirao svega jednu godinu nakon njegova odlaska

Bivši klub u Francuskoj mlade košarkaške superzvijezde Victora Wembanyame, Metropolitans 92, službeno će biti ugašen zbog bankrota svega jednu godinu nakon odlaska sadašnjeg igrača San Antonio Spursa.

Prema francuskim izvorima, Metropolitans je obavijestio FFBB (francuski košarkaši savez) da više nije u mogućnosti nastupati ni na jednom natjecanju zbog neuspješnog pronalaska kupca kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wembanyama, koji je bio prošlogodišnji prvi izbor drafta, u svojoj zadnjoj sezoni u dresu pariškog sastava osvojio je MVP nagradu i nagradu za najboljeg obrambenog igrača u najvišem rangu francuske košarke. Također, tada 19-godišnji Francuz odveo je Metropolitanse u doigravanju sve do finala u kojem su izgubili 3-0 od strane Monaca.

Ove sezone izostanak Wembanyame i sedmog izabranog igrača na prošlosezonskom draftu Bilala Coulibalyja ostavio je veliki trag na sastav Metropolitansa koji je ostvario najslabiji omjer lige sa svega četiri pobjede u 34 odigrane utakmice.

Osim što su prošle sezone poslali dva visoko perspektivna igrača u NBA ligu, kroz godine dres Metropolitansa nosio je i NBA prvak iz sezone 2013./2014. Boris Diaw, naš Roko Leni Ukić, Vincent Poirier i bivši član Cleveland Cavaliersa s kojima je osvojio i NBA titulu u sezoni 2015./2016. Jordan McRae.

Prema izvorima, ako Metropolitans odluči nastaviti s nastupanjem to će morati biti u nekom nižem rangu francuske košarke.

Komentari

Povezano