Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Bivši trener Slaven Belupa izvadio igrača iz igre, igračev otac ga gađao kišobranom

Skandalozno ponašanje imali su prilike vidjeti nogometni fanatici u Švicarskoj ove nedjelje, točnije u Zugu gdje je trećeligaš Zug 94 dočekao trenutno vodeću ekipu švicarske Super lige, FC Zürich te izgubio rezultatom 2:0. Ipak, očekivani rezultat utakmice u potpunosti je pao u drugi plan zbog nenogometnih događaja na terenu i izvan terena.

Na klupi FC Züricha od kraja prošle sezone je Ricardo Moniz, 60-godišnji nizozemski trener kojeg su HNL zaljubljenici imali prilike upoznati na klupi Slaven Belupa početkom prošle sezone. U Koprivnicu je Moniz stigao sa snažnim referencama vođenja RedBull Salzburga, HSV-a, Ferencvarosa, Notts Countyja, 1860 Münchena i mnogih drugih europskih klubova, no zadržao se tek 2 mjeseca vodeći s klupe Farmaceuta 7 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom je razdoblju upisao 3 poraza, 3 remija i tek 1 pobjedu nad fenjerašem Rudešom, a javnost ga je više upamtila po ekscentričnim potezima za vrijeme utakmica, poput ranih izmjena igrača koje je napravio u porazu u Osijeku, izvadivši Manaja i Cascinija iz igre u 27. minuti.

Da Monizu nije strano izvaditi igrače iz igre u ranoj fazi ukoliko nije zadovoljan s njihovom igrom pokazala je i navedena utakmica protiv Zuga. Pri rezultatu 2:0 u 60. minuti u igru je uveo 19-godišnjeg švicarsko-albanskog napadača Labinota Bajramija, da bi ga već u 79. minuti izvadio iz igre.

Na to je burno reagirao Bajramijev otac bacivši kišobran prema Monizu, usput ga nazivajući pogrdnim imenima, sve dok se do njega nije spustio sam predsjednik Züricha Ancillo Canepa i primirio situaciju. Nije to Monizu bilo da igrače vadi iz igre na neortodoksan način, jer isto je već učinio Jonathanu Okiti u europskom porazu od Vitorije, kojeg je u igru uveo u 46., a izvadio u 63. minuti.

Komentari

Povezano