Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bivši veznjak Hajduka srušio Trabzonspor, prvak BiH izgubio od ekipe s Farskih Otoka

Sinoć je odigrano pregršt utakmica u kvalifikacijama za Europsku i Konferencijsku ligu. Prvi susreti trećeg pretkola donijeli su i dvoboje hrvatskih predstavnika. Hajduk, Rijeka i Osijek svoje su oglede završili remijem, a pošto smo o njima već izvještavali, u nastavku donosimo kratki pregled ostalih utakmica i učinka hrvatskih igrača.

Klaksvik je dobro krenuo u kvalifikacije za Europsku ligu nakon ispadanja od Malmöa u Ligi prvaka. Farani su na svom terenu pobijedili banjalučki Borac s 2:1, a svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu. Dino Skorup igrao je do 65. minute za aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenađenje večeri priredio je bečki Rapid koji je na gostovanju kod Trabzonspora svladao domaćina s 1:0. Pogodak odluke zabio je Lukas Grgić u 67. minuti. Za Turke je od 82. minute zaigrao povremeni hrvatski reprezentativac Borna Barišić, dok Mislava Oršića i Tonia Teklića nije bilo u zapisniku. S druge strane, Dion Drena Beljo nastupao je za Austrijance do 68. minute.

Ukrajinski Kryvbas uspio je parirati Viktoriji Plzeň u svojoj povratničkoj utakmici u Europi koju su izborili po prvi puta u 21. stoljeću. Naime, Ukrajinci su posljednje europske kvalifikacije igrali u sezoni 2000./2001. u tadašnjem Kupu UEFA, a od tog su razdoblja osnovali novi, istoimeni klub kojeg smatraju legitimnim nasljednikom starog Kryvbasa. Iako su u konačnici poraženi rezultatom 2:1, svakako je vrijedno istaknuti ovu lijepu priču. Hrvoje Ilić nije konkurirao za susret.

Srpski Partizan još uvijek nije uspio uhvatiti zamah u europskim dvobojima. Nakon ispadanja od Dynama Kyiva, na svom su stadionu izgubili od Lugana s 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Mattia Zanotti u 73. minuti.

Istim je rezultatom Ajax slavio u Grčkoj kod Panathinaikosa, a vrijednu prednost pred uzvrat donio im je Steven Berghuis. Josip Šutalo odigrao je čitav susret za Nizozemce, dok Jakov Medić nije ulazio.

Minimalnu pobjedu ostvarilo je i slovensko Celje protiv Shamrock Roversa, a strijelac pobjedničkog gola bio je bivši Dinamovac Luka Menalo. Luka Bobičanec igrao je cijelu utakmicu, Ivan Brnić izašao je u 67. minuti, a Tin Matić, Slavko Bralić i Matko Obradović nisu bili u zapisniku kod Slovenaca.

U preostalim dvobojima, potencijalni Rijekin suparnik u play-offu Molde porazio je Cercle Brugge s 3:0, RFS je u gostima s 2:0 svladao Colomu, Dinamo Minsk je istim rezultatom bio bolji od Lincolna, a Braga i Servette odigrali su bez golova.

U Konferencijskoj ligi Puskás je među prvima izašao na teren te je u premijernom nastupu ove sezone, pošto je dvomeč s Dniprom registriran u njihovu korist bez borbe, pobijedio Ararat-Armeniu s 1:0. Jakov Puljić upisao je posljednje tri minute za Mađare.

Jednakim je ishodom završio i ogled Ordabassyja i armenskog Pyunika, a jedini pogodak za Armence postigao je Yusuf Otubanjo. Lovro Cvek odigrao je cijelu utakmicu za Kazahstance. I Auda je istim rezultatom svladala kosovsku Dritu, a svoj su doprinos za Latvijce kroz čitav dvoboj dali Tin Hrvoj i Petar Bosančić.

Jedan od rijetkih susreta s više od tri gola pružili su nogometaši Brøndbyja i Legie. U zanimljivom meču domaćini su u dva navrata bili u vodstvu, no Poljaci su anulirali oba zaostatka i u konačnici došli do pobjede u 86. minuti preko Ryoye Morishite. Za Dance je Josip Radošević zaigrao u samoj završnici, dok Marko Divković nije konkurirao.

Uvjerljiva slavlja upisali su Vitória i Olimpija, a oba kluba svoje su susrete završili rezultatom 3:0. Portugalci su u gostima nadigrali Zürich, a Toni Borevković igrao je čitavu utakmicu kod pobjednika. Olimpija je na domaćem terenu svladala moldavski Sheriff. Ivan Durdov ušao je u 70. minuti za Slovence, a Antonio Marin nije bio u zapisniku. S druge strane, Roko Jureškin nastupao je kroz svih 90 minuta. Pobjednik tog ogleda bit će protivnik poraženom iz dvomeča Rijeke i Elfsborga.

U slučaju prolaska, Osijek će play-off igrati s pobjednikom dvoboja Omonie i Fehérvára. Prva utakmica završena je u korist Ciprana koji su kod kuće s minimalnih 1:0 porazili Mađare. Jedini pogodak postigao je Mariusz Stępiński u 60. minuti. Ivan Milićević je za mađarski klub odigrao drugo poluvrijeme.

CSKA Sofia pobijedila je u Bugarskoj Pafos s 2:1, a svoj su obol kod Ciprana zabilježili Ivica Ivušić i debitant Ivan Šunjić, dok Antonio Cikač nije konkurirao. Dobru je večer Bugara potvrdio i Botev Plovdiv svladavši na svom stadionu Zrinjski istim rezultatom. Bugarski je klub do 69. minute u napadu predvodio Martin Sekulić, a za Mostarce su zaigrali Marko Marić, Antonio Ivančić, Ivan Posavec, Frano Mlinar, Matija Malekinušić, Mario Ćuže, Tomislav Kiš, Mario Tičinović i Fran Topić.

Bivši protivnik Rijeke Corvinul poražen je od Astane također s 2:1, a hrvatsku koloniju u Kazahstanu predstavljali su Josip Čondrić, Karlo Bartolec i Marin Tomasov i Branimir Kalaica.

Junak CFR Cluja bio je Karlo Muhar koji je u pobjedi rumunjskog kluba kod Maccabija Petacha Tikve pogodak odluke zabio u devetoj minuti. Doprinos je za Rumunje dao i Anton Krešić odigravši cijelu dvoboj. U slavlju Maribora protiv Vojvodine s 2:1, Alen Dizdarević nije sudjelovao.

Sabah hrvatskog trenera Krunoslava Rendulića upisao je minimalni poraz na gostovanju u Irskoj kod St. Patrick’sa. Azerbajdžanci su od 53. minute igrali s igračem manje nakon što je pocrvenio Ivan Lepinjica.

U ostalim utakmicama nije bilo većih iznenađenja. Uzvratni dvoboji trećeg pretkola kvalifikacija za Europsku i Konferencijsku ligu na rasporedu su idućeg tjedna.

Komentari

Povezano