Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bjelica izgubio u okršaju hrvatskih trenera, Darmstadt teško stradao od Augsburga

Standardnu dozu zanimljivosti i pogodaka isporučilo nam je 24. kolo njemačke Bundeslige. Nismo uslijed završnih rezultata subotnjeg termina u 15:30 vidjeli nešto previše pomaka na tablici, što bi reklo da nije bilo prevelikih šokova.

Krenimo od događaja u Bochumu gdje je domaćin poražen s visokih 1:4 od RB Leipziga. Počelo je dobro za Bochum koji je već u 7. minuti poveo preko Maximiliana Witteka. Nekadašnji igrač Dinama Dani Olmo izjednačio je u 30. minuti, da bi gosti u drugom poluvremenu kompletirali preokret. Loïs Openda u 68. zabija za 1:2, da bi Ivan Ordec zabio autogol tri minute kasnije za 1:3. Yussuf Poulsen u 72. minuti postavlja konačnih 1:4. Spomenimo i da je domaći Moritz Kwarteng zaradio crveni karton u 88. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je Bochum izgubio visokim rezultatom na svom terenu što tek reći za Darmstadt koji je teško stradao – slavili su igrači Augsburga s teniskih 0:6. Već u 2. minuti Phillip Tietz dovodi goste u vodstvo, a do 29. minuti bilo je 0:5! Zabijali su Fredrik Jensen i Ruben Vargas, dok je BiH napadač Ermedin Demirović zabio dva komada. Spustili su Augsburgovci nogu s gasa, sve do 84. minute kada Tietz zabija svoj drugi i zadnji gol utakmice. Darmstadt je tako ostao prikovan za dno ljestvice, a na mukama su obrani domaćina bili Matej Maglica i Bartol Franjić. Za slavljenike je Kristijan Jakić odigrao sat vremena, dok je Dion Drena Beljo zaigrao zadnjih dvadesetak minuta.

Nešto je tijesnije bilo na preostala tri dvoboja, pa tako i u Heidenheimu koji je izgubio od Eintracht iz Frankfurta. Gosti su došli u vodstvo u 39. minuti autogolom Benedikta Gimbera, a na 0:2 je početkom drugog poluvremena povisio Niels Nkounkou. Marvin Pieringer u 59. minuti zabija za 1:2, te je to bio i konačni rezultat utakmice. Hrvoje Smolčić odigrao je zadnjih 5 minuta za momčad iz Frankfurta.

Jedinu podjelu bodova ovog termina vidjeli smo u Mainzu koji je ugostio Borussiju Mönchengladbach. Jonathan Burkardt doveo je Mainz u vodstvo već u 12. minuti, da bi u 55. minuti Nathan Ngoumou zabio za izjednačenje. U 84. je minuti još domaći Dominik Kohr zaradio crveni karton.

Konačno, Union Berlina našeg trenera Nenada Bjelice izgubio je 0:2 od Borussije Dortmund našeg trenera Edina Terzića. U 41. je minuti vodstvo gostima donio Karim Adeyemi, te je isti rezultat stajao na semaforu do samog kraja utakmice. Tek u 90. minuti Ian Maatsen zabija svoj prvi pogodak u žuto-crnom dresu za potvrdu pobjede. Josip Juranović odigrao je cijelu utakmicu za domaćina.

Komentari

Povezano