Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bjelica ususret Monacu: “Ne možemo računati na dva, možda i tri igrača”

Zagrebačke Modre u srijedu u 21 sat očekuje nova utakmica grupne faze Lige prvaka i prilika za iskupljenje nakon teškog 9:2 poraza od Bayerna pred gotovo dva tjedna. Na Maksimir stiže francuski prvoligaš Monaco.

Na današnjoj press-konferenciji taj sraz je najavio novi trener Dinama Nenad Bjelica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radujemo se svi skupa još jednoj utakmici Lige prvaka u Zagrebu. Svi su spremni, na raspolaganju, osim Samyja Mmaeeja i Luke Stojkovića, situacija s Kévinom Théophile-Catherineom je još neizvjesna. Pobjeda nad Lokomotivom vratila nam je samopouzdanja i spremni čekamo protivnika.

Apsolutno možemo doći do tri boda. Odigrali smo dobru utakmicu protiv Lokomotive, ne samo rezultatski, nego i energetski. Primijenili smo sve ono o čemu smo pričali prije utakmica. Mogu biti zadovoljan, naravno da je samopouzdanje naraslo kod igrača i trenera. Nadam se da ćemo to i pokazati na terenu.

Ovaj Dinamo ima velik, širok kadar. S ekipom koja je srušila Atalantu sam radio godinu dana, ovdje sam tek nekoliko dana. Roster nam je vrlo kvalitetan i mislim da bi svakom treneru bilo zadovoljstvo raditi s ovim igračima. Monaco je različita ekipa od Atalante, ne znam možemo li protiv njih primijeniti iste stvari.

Takumi Minamino puno napada prostor, igraju nekih 4-2-2-2 s uskim krilima i visoko dignutim bekovima. Strašno dobra tranzicija, vrlo potentni, brzi, fizički moćni, spoj mladosti i iskustva. Suprotstavit ćemo se momčadi koja dijeli prvo mjesto s PSG-om, a to govori o njima.

Put Adija Hüttera i mene je vrlo sličan. I on je krenuo iz druge austrijske lige. Otkad je došao u sustav Salzburga, promijenio je sustav. Jedan vrlo studiozan trener koji dobro priprema utakmicu i njegove sve ekipe bili su stvarno organizirane.

Nikad nisam zadovoljan s bodom i igrat ćemo na pobjedu. Vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati i hoće li nas bod zadovoljiti, ali ići ćemo na pobjedu.

Što se tiče novog sustava Lige prvaka, on je takav kakav je i moramo to prihvatiti. Za nas koji sudjelujemo u Ligi prvaka je to izazov više, dvije utakmice više. Čuti himnu Lige prvaka je uvijek poseban osjećaj. Koliko će taj sustav trajati ne znamo, ali dok je tu moramo ga prihvatiti. Arijan Ademi nije u dobrom nego u odličnom stanju.

Ne znam bi li eventualna pobjeda protiv Monaca bila moj najveći uspjeh kao treneru Dinama. Svaka pobjeda u Ligi prvaka je velika. Nadam se da najveće pobjede tek dolaze.

Komentari

Povezano