Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bjelica: “Petković je upitan za nastup u Varaždinu”

Dinamo u devetom kolu SuperSport HNL-a gostuje kod Varaždina. Utakmica dolazi nakon dramatičnog 2:2 remija na Maksimiru protiv Monaca. Uvijek teško gostovanje u Varaždinu najavio je trener Dinama, Nenad Bjelica.

Radujem se novoj utakmici. Zadnja dva smo se regenerirali nakon utakmice s Monacom. Imamo sve igrače od zadnje utakmice na raspolaganju, par ih ima problemčiće, ali to ćemo još procijeniti. Imamo širok kadar tako da će možda dobiti šansu oni koji protiv Monaca nisu igrali. Želimo nastaviti seriju dobrih igara protiv stabilne ekipe, koja je uz Rijeku najbolja obrana lige. Imaju puno kvalitetnih mladih igrača. Imaju glavu i rep s odličnim trenerom, koji radi sjajan posao, ali vjerujem da ćemo doći do tri boda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nenad Bjelica

Kakva je situacija s Pjacom?

Marko ima problema s kvadricepsom, nismo htjeli riskirati s njim. Vrlo je upitan za sutrašnju utakmicu, ali nije problem tako veliki da će izbivati s utakmica reprezentacije. On će se staviti na raspolaganje. 

Nenad Bjelica

Gdje vreba najveća opasnost kod Varaždina?

Oni su jedna vrlo poletna momčad. Imaju kvalitetne pojedince u ŠegiDabriBelcaruMitrovskom. Protiv Rijeke i Hajduka su igrali s petorkom u obrani, očekujemo ih takvima i sutra. Bit ćemo spremni na sve varijante koje mogu odigrati. Njihova najveća šansa je domaći teren i što nemaju puno za izgubiti. Samo s maksimalnom odgovornosti možemo do tri boda. Vjerujem da će svi moji igrači odraditi posao i da ćemo se vratiti kući s tri boda.

Nenad Bjelica

Koliko će vam pomoći stanka za reprezentaciju da dodatno upoznate momčad?

Iskoristit ćemo taj period da se regeneriramo, odigramo možda prijateljsku utakmicu. Vratit ćemo neke igrače, pogotovo na stoperskim pozicijama, osvježit malo momčad i od ponedjeljka krenut u pripremu utakmice s Istre. Nadam se da će svi reprezentativci sa svojih akcija vratiti zdravi.

Nenad Bjelica

S kojom formacijom će Dinamo izaći, možda s dva napadača?

To je uvijek opcija, bilo to 3-5-2 ili 4-4-2. Petković je među ovim igračima koji imaju malo problema nakon Monaca. Danas ćemo na treningu procijeniti koliko je u stanju pomoći momčadi. Tijekom utakmice isto možemo promijeniti sustav. Ovi igrači imaju kvalitetu i nogometnu inteligenciju da mogu mijenjati sustave.

Nenad Bjelica

Vjerujete li Kulenoviću?

Apsolutno. Jako sam sretan što imam ‘Kuleta’ na raspolaganju. Kod mene je dobio prve minute u Dinamu pa se brzo ozlijedio. Igrač je to koji otkad se vratio u Dinamo igra na visokoj razini. Možda i najbolji hrvatski strijelac u ovoj kalendarskoj godini. To govori sve o njemu i vjerujem njegovim kvalitetama. Siguran sam da će tako nastaviti. Zna on koliko ga cijenim. Cijelo vrijeme smo bili u kontaktu i dok mu nisam bio trener. To što nije igrao u ove dvije utakmice ništa ne znači.

Nenad Bjelica

Kada ćemo vidjeti Jana Oliverasa? U kakvom je stanju?

On je došao u Dinamo nakon što 50 dana nije bio u treningu. Treba mu malo vremena da se prilagodi na novi grad, klub i život. Nema još utakmica u seniorskom nogometu. Dajemo si vremena da ga u ovih godinu dana dok je na posudbi da procijenimo. Bit će prilike, siguran sam u to.

Nenad Bjelica

Filip Benković se spominje u kontekstu Dinama?

To su medijske insinuacije. Mi imamo šest stopera tako da nema potrebe za novim stoperima. Nismo uopće razgovarali o tome u klubu. On je vrlo kvalitetan igrač, koji je prodan za velike novce. Imao je problema s ozljedama, ali se stabilizirao. Cijenim ga kao stopera, međutim stvarno nismo o toj temi razgovarali, to su više medijske špekulacije. 

Nenad Bjelica

Na koji način mislite probiti obranu Varaždina?

Imamo kvalitetu i vjerujemo da ćemo ih uspjeti ugroziti. S puno agresivnosti u oba smjera, pokušat ćemo ih onemogućit da ne mogu razviti svoju igru. Puno ubačaja, puno udaraca na gol, utrčavanja iz drugog plana. Vjerujem u kvalitetu svih igrača, koji će dobiti šansu.

Nenad Bjelica
Komentari

Povezano