Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bjelorusi šokirali Švicarsku, Češka teško protiv Farana

Bogati nogometni program nastavio se utakmicama od 18 sati. Švicarska je na domaćem terenu dočekala Bjelorusiju, dok je Češka igrala protiv Farski Otoci. U ludoj utakmici punoj preokreta Švicarska i Bjelorusija su odigrale 3:3. Češka se pak dugo mučila s Faranima, ali su u konačnici uspjeli doći do pobjede.

Švicarska je od prvog trenutka zagospodarila terenom. Tu dominaciju je naplatila u 28. minuti kada je Xherdan Shaqiri sjajno pogodio s 20-ak metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu se očekivao nastavak dominacije Švicarske, ali se dogodilo nešto sasvim suprotno. Golovima Maxa Ebonga u 61. minuti i Denisa Polyakova osam minuta kasnije, Bjelorusija je preokrenula susret. Preokret je kompletiran u 84. minuti kada je nakon brze kontre Vladislav Klimovich uposlio Dmitrija Antilevskog za 3:1.

Domaćinima je u 89. minuti nadu vratio Manuel Akanji nakon asistencije Shaqirija. Tek što su krenuli s centra, Bjelorusi primaju još jedan gol. Zeki Amdouni je dočekao grešku gostujuće obrane i zabio za 3:3 i ogromno slavlje domaćih navijača.

Ovim rezultatom se situacija u grupi I u potpunosti zakomplicirala. Švicarska se s dva kasna gola spasila od dodatnih komplikacija te bi unatoč ovom velikom kiksu ipak trebali doći do direktnog plasmana.

U drugoj utakmici od 18 sati Češka se dugo mučila s Farskim Otocima. Unatoč čak 80% posjeda i čak 21 udarcu u prvom dijelu, Česi nisu pronašli put do mreže gostiju.

Mučenje se nastavilo i u drugom dijelu. Otpor čvrstih Farana, Česi su uspjeli probiti tek u 76. minuti kada je Tomáš Souček sigurno realizirao kazneni udarac.

Utakmica između Gruzije i Cipra igrala se od 15 sati. Gruzija je odigrala sjajnu utakmicu i s 4:0 razbila goste iz Cipra. Briljirao je Khvicha Kvaratskhelia koji je upisao gol i asistenciju.

Komentari

Povezano