Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Blackburn izjednačio rekord star 60 godina, Chelsea i Everton preokretima do prolaska dalje

Večeras je kompletirano drugo kolo EFL Cupa, a na rasporedu smo imali pet utakmica.

Na terene je istrčalo nekoliko niželigaških i premierligaških klubova. Najzanimljiviji dvoboj na papiru je bio premierligaški sudar između Nottingham Foresta i Burnleya, a uspješniji u tom dvoboju je bio Burnley koji je pobijedio rezultatom 0:1. Strijelac jedinog pogotka je bio Zeki Amdouni koji je zabio svoj prvi pogodak u dresu Klareta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blackburn je u gostima kod četvrtoligaša Harrogatea bio nemilosrdan te ih je razmontirao s ogromnih 0:8. Prva je ovo utakmica u kojoj su nogometaši Blackburna postigli osam pogodaka još od Boxing Daya 1963. godine kada su isti broj pogodaka postigli u susretu protiv West Hama.

Chelsea je teže od očekivanog pobijedio Wimbledon na Stamford Bridgeu. Gosti su poveli u 19. minuti iz kaznenog udarca, a strijelac je bio James Tilley. Plavci su tek pred sam kraj prvog poluvremena uspjeli vratiti stvari na početak, također pogotkom iz kaznenog udarca kada je precizan s bijele točke bio Noni Madueke. Za pobjedu i konačni rezultat od 2:1 se pobrinuo Enzo Fernandez pogotkom u 72. minuti susreta.

Everton je slično kao i Chelsea, samo puno kasnije, ipak uspio nadoknaditi zaostatak i slomiti svog protivnika. Doncaster Roversi, ujedno posljednja momčad engleske četvrte lige, nakon prvog poluvremena su imali prednost od 1:0 pogotkom Joea Ironsidea iz 44. minute. Ipak, Everton je na krilima svojih novih igrača uspio preokrenuti susret u svoju korist. Najprije je Portugalac Beto pogodio u 73. minuti i tako svoj debitantski nastup okrunio na najbolji mogući način da bi zatim Arnaut Danjuma u 88. minuti također zabio svoj prvi pogodak za Toffeese i time potvrdio preokret te postavio konačan rezultat utakmice 1:2.

Sheffield United je nakon jedanaesteraca ispao od trećeligaša Lincolna. Rezultat nakon regularnog vremena je bio 0:0, a onda u raspucavanju čak trojica nogometaša Sheffielda nisu uspjela realizirati udarac s bijele točke, a riječ je o Louieu Marshu, Benieju Traoreu te Johnu Eganu. Dva od ta tri udarca je obranio heroj raspucavanja, vratar Lincolna – Lukas Jensen.

Komentari

Povezano